43 metų moteris pagimdė greitosios pagalbos automobilyje, tai – jau 13 vaikas šeimoje

Prieš 1 metus 136

Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikos Naujagimių skyriaus Intensyviosios terapijos poste šiuo metu yra aštuoni neišnešioti naujagimiai. Vieno iš jų istorija – išskirtinė. Mat Tado mama, 43 metų Ada Respublikinėje Šiaulių ligoninėje gimdo jau penktą kartą. Ji santūri ir kukli, didvyre nesijaučia, o Moters ir vaiko klinikos medikams negaili pagyrų, rašoma ligoninės pranešime spaudai.

8 dienų Tadas yra antras ankstukas ir jau 13 vaikas Pakruojo rajono gyventojų šeimoje. Paprašyta prisiminti 34 nėštumo savaitę pasaulį išvydusio Tado gimimą, jo mama Ada sako lemtingąją vasario 15-ąją su vyru buvusi Panevėžyje. Sutuoktinei prasčiau pasijutus, nieko nelaukdami abu automobiliu išvyko į Respublikinę Šiaulių ligoninę. Kelyje iškvietė greitąją medicinos pagalbą, mat moterį vis labiau rietė skausmai.

Į pasaulį Tadas atkeliavo greitosios automobilyje jau besiartinant prie Moters ir vaiko klinikos. Mažylis svėrė 2195 g, ūgis – 45 cm. Kadangi gimė anksčiau, šiuo metu mažylis prižiūrimas Naujagimių skyriaus Intensyviosios terapijos poste.

Tiesa, prieš šešerius metus šioje šeimoje jau buvo vienas ankstukas, dabar jau šešiametis, Pijus. Ada prisimena, kad tąkart naujagimio būklė buvusi prastesnė, nei dabar 8 dienų amžiaus mažiausiojo Tado.

Visi Ados vaikai pasaulį išvydo natūraliai, nėra buvę jokių komplikacijų. Gimdymai – greiti ir lengvi.

Šeima gyvena rajone. Ūkio darbus prie namų moteris dirbo iki pat nėštumų pabaigos ir jautėsi puikiai.

Šeimoje auga 5 mergaitės ir 8 berniukai. Iš Žemaitijos kilusi mama prisimena, kad jos močiutė turėjusi net 18 vaikų. Ada laiminga, kad ir jos namus kas porą metų šeimą aplanko gandrai.

Pirmąjį mažylį ji pagimdė būdama 18-kos. Moteris sako, jog motinystė su kiekvienu vaiku nekito, tik meilės daugėjo.

„Visus vienodai myliu ir auklėju. Tiesa, kantrybės tikrai reikia, kaip ir kiekvienai mamai. Auginti juos nėra sunku, svarbiausia yra išauklėti. Daugiau priežiūros reikia pusantrų metų mažylei, o vyresnieji jau savarankiškesni, žaislus susitvarko, turi savo rėžimą, miegoti eina 9 valandą vakaro, vasarą mėgsta žaisti lauke, padeda šeimos ūkyje“, – pasakoja Pakruojo rajono gyventoja.

Moteriai labai padeda vyras. Kol ji ligoninėje su naujagimiu, sutuoktinis rūpinasi namuose likusiais vaikais.

Paklausta, ar ko trūksta šeimai, sako gyvenantys ūkiškai ir kukliems poreikiams visko pakanka. Vaikai sotūs, švarūs, prižiūrėti.

Penki vaikai – pilnamečiai. Vyriausiajai dukrai - 26-eri.

13 vaikų turinti mama jau džiaugiasi ir penkiais anūkais.

Skaityti visą pranešimą