30 metų rekordą išsaugoti norintis G.Petrauskas: užlaikėme žmones nuo šašlykų

Prieš 1 metus 81

Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (13/16) pergale pažymėjo rekordines Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynes.

Įkūrimo trisdešimtmečio proga mūšis prieš Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (16/13) virto dviejų pratęsimų drama, kurioje krito lygos rezultatyvumo rekordas (143:134).

Po rungtynių Kėdainių klubo vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas neslėpė pasididžiavimo nuveiktu darbu ir neskubėjo 134 praleistų taškų suversti prastai gynybai.

„Beprotiškos rungtynės, įtampa, kurios galėjo ir nebūti. Ketvirtojo kėlinio ir pirmojo pratęsimo pabaigos liūdina, nes kitose rungtynėse to trečiojo šanso galime ir neturėti. Liūdina, kad pabaigoje turėdami pranašumus leidžiame varžovams atakuoti iš trijų taškų zonos, einame padėti gintis prieš prasiveržimus, kurie mums yra į naudą, nes tuos du taškus galime sau leisti. Faktas, kad pozityvas yra pergalė, gera atmosfera iš abiejų komandų gerbėjų. Oras yra nuostabus, užlaikėme žmones nuo šašlykų, bet, manau, kad Kėdainių žmonėms bus gerų emocijų“, – teigė strategas.

– Žinote, kad lygos 30-mečio proga pagerinote visų laikų rezultatyvumo rekordą?

– Ką tik kabinete pasakė, ta antraštė gera, smagu, džiaugiamės būdami dalimi šitos lygos. Įsirašysime į metraščius tokiu rekordu, įdomu, kiek metų prireiks, kad jį pagerintų. Tikiuosi, bent 30.

– Šių metų „Nevėžis-Optibet“ yra smarkiai orientuotas į puolimą?

– Žinote, daug diktuoja ir varžovas. Žinoma, yra tokių pakankamai keistų dalykų, kelias pastarąsias rungtynes žaidėme praktiškai be tritaškių, kai įmetame vieną ar du, o surenkame apie 90 taškų. Džiugina tai, kad varžovams turint lanko saugotoją Lynchą mes sugebėjome apie 70 procentų mesti iš po krepšio, labai geras rezultatas. Tas mūsų universalumas kažkiek mums padeda. Kitas dalykas, kodėl šiandien tokios rezultatyvios rungtynės, reikia tiesiog pasižiūrėti, kiek per tuos keturis kėlinius įvyko atakų. Jie atakuoja ankstyvoje stadijoje, mes – taip pat, normalu, kad yra daug atakų, geri procentai, todėl tiek ir taškų. Nesakau, kad mūsų gynyba yra prasta, ją reikia gerinti, bet taip, mes žaidžiame greitai, daug atakų, todėl ir taškų daug praleidžiame.

„Ilgoji pertrauka“: „Ryto“ sudėties dėlionė – sunkiai išsaugomi Normantas ir Radzevičius, dideli pasikeitimai, Masiulio likimas, dominantys ir komandai tinkantys lietuviai

Skaityti visą pranešimą