100-osios Kulakausko rungtynės Lietuvos kerlingo komandoje pažymėtos svarbia pergale

Prieš 1 metus 62

Lietuvos vyrų ir moterų kerlingo (akmenslydžio) komandos tęsia nuostabų pasirodymą Švedijoje vykstančiame Europos čempionate, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Lietuvos moterų komanda iškovojo dar dvi pergales ir pratęsė pergalių seriją net iki penkių, taip vis labiau artėdamos prie išsvajoto pusfinalio. Tuo tarpu su kuklesniais tikslais į Švediją atvykę Lietuvos vyrai iškovojo svarbią antrąją pergalę. Mačas su Ukraina Lietuvos vyrų komandos atstovui Vyčiui Kulakauskui, kuriam tai buvo jubiliejinės, 100-osios, rungtynės vilkint nacionalinės ekipos marškinėlius.

Europos vyrų čempionato B diviziono turnyro A grupės trečiosiose rungtynėse Konstantino Rykovo komanda, kuriai taip pat atstovauja Paulius Rymeikis, Donatas Kiudys ir Matas Junevičius, 5:3 nugalėjo Ukrainos akmenslydininkus ir atsirevanšavo jiems už nesėkmę gegužės mėnesį Kaune vykusio C diviziono turnyro pusfinalyje.

Lietuvos vyrų komandos trenerė Akvilė Rykovė teigė, jog mūsiškiai sužaidė kol kas geriausias savo rungtynes ir parodė aukštą išpildymo procentą.

„Rungtynėms su Ukraina buvome susidėlioję strategiją žaisti atsargiai, su mažai akmenų ir laukti varžovų klaidų. Taip nutiko jau antrame kėlinuke ir mes sugebėjome pelnyti 2 taškus. Deja, bet po kelių netikslių lietuvių metimų Ukrainos komanda surinko tris taškus. Taktiškai pasirinkome nerinkti taškų iki paskutinių kėlinukų, kad išlaikytume paskutinio akmens pranašumą. Puikiai sužaidėme paskutinius du kėlinukus ir šiame nervų kare įveikėme Ukrainos komandą“, – džiaugėsi A. Rykovė.

Kitose pirmadienio rungtynėse K. Rykovo komanda 6:11 pralaimėjo Airijos ekipai ir patyrė antrąją nesėkmę.

Su dvejomis pergalėmis Lietuvos ekipa grupėje dalinasi 5-6 vietas.

Antradienį mūsiškių lauks Anglijos komandos iššūkis.

Europos vyrų kerlingo čempionato B diviziono turnyre dalyvauja 16 komandų, suskirstytų į dvi grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po tris geriausias grupių komandas. Po dvi paskutines vietas užimsiančias ekipas kovos dėl išlikimo B divizione.

Tęsiasi įspūdinga V. Paulauskaitės komandos pergalių seriją

Europos moterų kerlingo čempionato B diviziono turnyre šeštadienį Virginijos Paulauskaitės komanda iškovojo dar dvi pergales ir pratęsė laimėtų mačų seriją iki penkių.

Link išsvajoto pusfinalio sparčiai artėjančios lietuvės pirmosiose dienos rungtynėse net 10:1 sutriuškino Suomijos akmenslydininkes. Lietuvos komanda dominavo prieš varžoves nuo pat susitikimo pradžios, o mačas buvo nutrauktas jau po šešto kėlinuko.

Vėliau lietuvės po atkaklios kovos 9:7 palaužė Belgijos komandą. Šįkart lietuvėms teko ne kartą vytis varžoves, bet laimėti du paskutiniai kėlinukai leido mūsiškėms pratęsti pergalių seriją.

V. Paulauskaitės komandą taip pat sudaro Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė, Rūta Blažienė ir Justina Zalieckienė.

Lietuvės po penkių turų turnyre pirmauja kartu su taip pat be pralaimėjimų žygiuojančiomis estėmis. Joms įkandin žengia keturis laimėjimus turinčios čekės. Po tris pergales turi Slovėnija ir Slovakija.

Antradienį Lietuvos moterų komanda susitiks su Austrija.

Moterų turnyre varžosi 10 komandų. Keturios stipriausios pateks į pusfinalį ir tęs kovą dėl apdovanojimų bei kelialapių į aukščiausią divizioną.

Skaityti visą pranešimą