Rytoj Nemenčinėje bus minima „Diena be automobilio“

Prieš 1 metus 112

Jau šį ketvirtadienį Europos judumo savaitę vainikuos Diena be automobilio. Šia proga visuose prie iniciatyvos prisijungusiuose miestuose savivaldybės, įstaigos ir įmonės ragina savo bendruomenių narius iškeisti asmeninį automobilį į kelionę pėsčiomis, dviračiu ar autobusu ir taip prisidėti prie žmogui bei gamtai sveikesnės aplinkos kūrimo.

Vilniaus rajono savivaldybė šia proga kviečia gyventojus susitikti Nemenčinėje, šalia Nemenčinės daugiafunkcinio kultūros (adresu: Švenčionių g. 12), kur nuo 12 iki 15 val. veiks informacinė palapinė „Tvarios kelionės draugas“.

Palapinėje gyventojai bus kviečiami daugiau sužinoti apie transporto sektoriaus poveikį aplinkai ir žmogaus sveikatai. Taip pat bus sudaryta galimybė tiek mažiems, tiek dideliems sužaisti viktoriną ir kitus žaidimus judumo tema ir laimėti specialius prizus.

Siekiant darnaus judumo įpročiais užkrėsti kuo daugiau gyventojų, šalia palapinės bus pastatyti specialūs rekvizitai (pvz. žalieji miško milžino batai, pasižadėjimų judėti tvariau lentelės ir kt.), prie kurių praeiviai bus kviečiami nusifotografuoti ir nuotrauką pasitalpinti socialiniuose tinkluose.

Akcijos dalyviai palapinėje taip pat kviečiami užpildyti trumpą apklausos formą apie viešojo transporto kokybę bei pageidautinas paskatas kitoms darnaus judumo alternatyvoms. Apklausą galima rasti ir internete: https://bit.ly/zaliastransportas.

Tikimasi, kad pradžiuginti gyventojai skleis žinią apie tvaresnių kelionių naudą savo aplinkoje ir taip paskatins daugiau žmonių rinktis šias alternatyvas.

Į rugsėjo 16–22 dienomis vyksiančią Europos judumo savaitę su pačiomis originaliausiomis motyvacinėmis idėjomis šiais metais įsitraukia daugiau nei 2300 Europos miestų iš 45 skirtingų valstybių. Lietuvoje įvairias iniciatyvas organizuoja 40 savivaldybių.

Iniciatyvas Vilniaus rajono savivaldybė rengia bendradarbiaudama su Žaliosios politikos institutu.

Skaityti visą pranešimą