Kodėl turėtumėte naudoti nuo saulės apsaugančią kosmetiką ištisus metus?

Prieš 1 metus 170

Daugelis iš mūsų žino, kaip svarbu vasaros mėnesiais naudoti apsaugines kosmetikos priemones nuo saulės, kurios padeda išvengti saulės nudegimo ir žalos. Tačiau tokie produktai, kaip apsaugantis nuo saulės veido kremas, turėtų būti jūsų kasdienės veido odos priežiūros dalis.  


Kodėl visada turėtumėte naudoti apsauginį veido kremą nuo saulės? Iki 80 procentų saulės spindulių gali prasiskverbti pro debesis. Apsauginis kremas nuo saulės yra svarbus mūsų odai, ypač veido, todėl jį reikėtų naudoti ištisus metus. Pavyzdžiui, sniegas gali atspindėti iki 80 procentų ultravioletinių (UV) spindulių, todėl padidėja saulės žalos rizika. Be to, kuo didesnis aukštis, tuo didesnis UV spindulių poveikis, todėl kremas nuo saulės yra labai svarbus ir šeimos slidinėjimo atostogoms. 


4 kosmetikos priemonių nuo saulės privalumai


Daugelis šiuolaikinių kosmetikos priemonių yra atsparios vandeniui, todėl jas itin patogu naudoti. Jos ne tik apsaugo nuo nudegimų vasaros dienomis, bet taip pat pasižymi šiomis savybėmis:


  • Jos apsaugo nuo UV spindulių. Dėl ozono sluoksnio irimo šiais laikais ypač padidėjo rizika kenksmingiems saulės spinduliuojamiems ultravioletiniams spinduliams. Apsauginis kremas nuo saulės blokuoja šiuos spindulius ir sumažina UV spindulių žalos tikimybę. Visada rinkitės veido kremus su SPF apsauga, būtinai naudokite apsaugines nuo saulės priemones būdami saulėje. Beje, net ir soliariumai spinduliuoja UV, todėl nepamirškite apsauginių priemonių!;

  • Jos sumažina tikimybė susirgti odos vėžiu. Odos vėžys – tai gana paplitęs vėžio tipas. Apsauginių nuo saulės priemonių naudojimas sumažina tikimybę perpus susirgti odos vėžiu;

  • Jos užkerta kelią priešlaikiniam odos senėjimui. UV spindulių žala sukelia odos fotosenėjimą ir kolageno, kuris labai reikalingas mūsų odai, mažėjimą. Tyrimai rodo, kad jaunesniems nei 55 metų žmonėms, kurie reguliariai naudojasi apsaugines nuo saulės priemones, fotosenėjimo ir kolageno nykimo tikimybė yra 24 procentais mažesnė;

  • Jos padeda išlaikyti tolygų odos atspalvį. Apsauginis kremas nuo saulės padeda išvengti spalvos pakitimo ir tamsių dėmių, kurias sukelia saulės žala. Tai leidžia išlaikyti lygesnį ir tolygesnį odos atspalvį.


Savaiminio įdegio priemonės yra geresnis pasirinkimas nei soliariumai


Kaip ir minėjome, net ir soliariumai spinduliuoja UV spindulius. Be to, juose galima išties nudegti. Tai reiškia, kad nereikėtų soliariumuose dažnai lankytis, o lankantis būtinai turėtumėte naudoti apsaugines priemones nuo saulės. Tyrimai rodo, kad nustojus lankytis juose, mūsų organizmas geba atstatyti dalį UV sukeltos žalos, todėl niekada nevėlu pasirūpinti savimi!


Jeigu norite atrodyti įdegę ištisus metus, puikus pasirinkimas yra savaiminio įdegio priemonės. Jos visiškai nekenkia odai, be to, gali būti net naudingos – pavyzdžiui, jeigu jose yra drėkinančių ingredientų, kurie užkerta kelią odos sausėjimui. Tačiau verta rinktis kokybiškus produktus, tokius kaip laiko patikrintos Australian Gold priemonės https://www.drogas.lt/LEN003/brand/australian-gold.

Skaityti visą pranešimą