Zelenskis kreipėsi į Glastonberio festivalio dalyvius: mes norėtume taip pat gyventi kaip anksčiau

Prieš 1 metus 72

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį kreipdamasis į Glastonberio muzikos festivalį ragino linksmybių dalyvius susiburti, kad Rusijos karas būtų sustabdytas.

V. Zelenskis pateikė savo kreipimąsi anglų kalba įrašytoje vaizdo žinutėje dešimtims tūkstančių festivalio pietvakarių Anglijoje lankytojų prieš pasirodant grupei „The Libertines“. Vilkėdamas jo prekės ženklu tapusius kariškus žalius marškinėlius jis sakė festivalio dalyviams, kad „Rusija pavogė mūsų taiką“.

„Mes Ukrainoje taip pat norėtume gyventi taip, kaip anksčiau, džiaugtis laisve ir šia nuostabia vasara. Tačiau mes to negalime, nes atsitiko baisiausias (dalykas)“. Jis paragino pirmą kartą nuo 2019 m. į festivalį grįžusias minias „skleisti tiesą apie Rusijos karą“ ir padėti pabėgėliams iš Ukrainos.

The Other Stage opening today with a screened speech from Zelensky: "Spread the truth about Russia's war". #Glastonbury pic.twitter.com/Ns7yVUV7GB

— Ana Oppenheim 🌹 🇺🇦 (@AnaOpp) June 24, 2022

„Darykite spaudimą visiems politikams, kuriuos tik žinote, kad padėtų atkurti taiką Ukrainoje. Laikas neįkainojamas ir kiekviena diena matuojama žmonių gyvybėmis“, – pridūrė jis.

V. Zelenskis daug kartų pasirodė visame pasaulyje per vaizdo įrašus iš Ukrainos, įskaitant kreipimąsi į Jungtinės Karalystė parlamentą, Europos Parlamentą ir JAV Kongresą.

Skaityti visą pranešimą