Zelenska: mums reikia ne tik pergalės, mums reikia teisingumo

Prieš 1 metus 49

Ukrainos pirmoji ponia Olena Zelenska sakė kalbą britų parlamento nariams Vestminsteryje. Pirmoji ponia ragino Jungtinę Karalystę padėti užtikrinti teisingumą Ukrainai, skelbia „SkyNews“.

„Mums reikia ne tik pergalės, mums reikia teisingumo“, – savo kalboje pabrėžė ji.

Toliau ji lygino karą Ukrainoje su Antruoju pasauliniu karu it tikino, kad visoje Ukrainoje kasdien girdimos sirenos yra identiškos toms kurias karo metu girdėjo ir britai. Ji pabrėžė, kad britai nepasidavė, ukrainiečiai taip pat to nedarys.

Pasak jos, būtų buvę neįsivaizduojama, kad naciai po karo nebūtų sulaukę teisingumo, todėl tą patį reikėtų padaryti ir Rusijai.

Kalboje ji vaizdžiai pasakojo apie tai, kaip po paskutinių Rusijos atakų, nukreiptų į Ukrainos energetikos infrastruktūrą, chirurgai buvo privesti operuoti tamsoje, nutrūko transporto paslaugos, sutriko ryšys.

Kalbėdama apie ukrainiečių patiriamą seksualinį smurtą, ji pasakojo apie Rusijos karių išprievartautą ketverių metų mergaitę.

„Jauniausiai mergaitei, kurią išprievartavo rusų okupantai, buvo ketveri metai. Vyriausiai išlikusiai gyvai moteriai buvo 85 metai. Tai yra aukos“, – pabrėžė O. Zelenska.

Chersone, anot jos, Rusija vis dar vykdo suplanuotus išpuolius prieš civilius gyventojus, mokyklas ir ligonines. Ji priminė, kad maždaug 200 tūkst. kilometrų Ukrainos teritorijos vis dar padengta minomis, kurias paliko rusų kariai.

Skaityti visą pranešimą