„Žalgiris“ dar vieną žingsnelį link atkrintamųjų žengė nepalikdamas šansų „Valencia“

Prieš 1 metus 62

Kauno „Žalgiris“ (17/15) ir toliau taikosi į Eurolygos atkrintamąsias, o šio tikslo įgyvendinimui pagelbėjo itin sėkminga dviguba savaitė.

Monako „AS Monaco“ (20/11) užtikrintai nugalėję žalgiriečiai namie patiesė ir Valensijos „Valencia“ (14/18) – 95:74 (21:16, 31:24, 22:15, 21:19).

Rungtynės prasidėjo itin kokybiškai – žalgiriečiai pataikė keturis metimus paeiliui, bet tuo pačiu atsakė ir Jasielis Rivero (9:8). Sudėtingu dvitaškiu solidesnį pranašumą suteikė Edgaras Ulanovas – 14:8. Įmantriu slalomu varžovų gynybą supjaustė Isaiah Tayloras – 16:11. Jamesas Webbas pasižymėjo du kartus atkovojusi kamuolį puolime, Lukas Lekavičius atsakė baudų metimais – 18:13. Pasižymėjo ir Laurynas Birutis, o Ignas Brazdeikis išprovokavo paskutinės sekundės pražangą, bet pataikė tik vieną baudos metimą – 21:16.

L.Birutis dar du kartus laužė svečių gynybą, Jaredas Harperis pelnė taškus su Tomo Dimšos pražanga, nors baudos metimą ir prametė. Rezultatą tritaškiu netrukus lygino Xabi Lopezas-Arostegui (23:23). Po greitos varžovų atakos pranašumą grąžino I.Tayloro ir I.Brazdeikio metimai – 28:25. Victoras Claveras pataikė iš toli, o Shannonui Evansui įkrito akrobatinis metimas nuo lentos viršaus. Vos žengęs į aikštę savo darbo ėmėsi tritaškį pataikęs Karolis Lukošiūnas, netrukus pridėjo ir antrąjį – 36:34. Svečiai ne kartą kartojo savo metimus, jų atsvara tapo karštu išlikęs K.Lukošiūnas – 42:37. Į J.Webbo tritaškį dėjimu atsakė A.Butkevičius, dar įspūdingiau tai pakartojo po pražangos ant lanko pakibęs I.Brazdeikis. Tiksliai kėlinį užbaigė L.Lekavičius – 52:40.

Chaotišką ataką tritaškiu išgelbėjo R.Šmitas, po dar vieno tolimo J.Webbo metimo trečiąją pražangą puolime užsidirbo I.Tayloras. Ir toliau laisvai liejęsi taškai leido atitrūkti 16 taškų skirtumu (61:45). Su pražanga puolime nesutikęs „Žalgirio“ latvis gavo ir techninę nuobaudą. Dvi atakas paeiliui iš po krepšio užbaigė I.Brazdeikis, L.Lekavičius išprovokavo Sh.Evanso pražangą puolime ir gerą atkarpą pratęsė tritaškiu – 68:52. Su trečiojo kėlinio sirena tolimą metimą dar įdūrė ir I.Tayloras – 74:55.

Į ketvirtąjį K.Lukošiūno tritaškį ispanai atsakė šešiais taškais paeiliui, o po minutės pertraukėlės „Žalgiris“ vėl pagyvėjo ir tribūnas nudžiugino L.Biručio dėjimu – 81:61. Taškais „iš žaidimo“ pasižymėti pavyko ir A.Polonarai, „Valencia“ triuškinama nesileido tritaškiais – 86:70.

Ispanai į Kauną atvyko ne pačios pajėgiausios sudėties – joje nebuvo Samo Van Rossomo, Klemeno Prepeličiaus, kelį susižeidė ir Bojanas Dubljevičius, nuo suolo nepakilo Martinas Hermannssonas.

Antrąjį tarpusavio mačą laimėjęs ir atkrintamųjų tempu žygiuojantis „Žalgiris“ užsitikrino, kad turnyro lentelėje paliks „Valencia“ už nugaros bei nenukris žemiau dešimtosios vietos.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 16 (3/4 tritaškių), Ignas Brazdeikis 15 (4 atk. kam.), Karolis Lukošiūnas (4/7 tritaškių) ir Isaiah Tayloras po 12, Rolandas Šmitas ir Arnas Butkevičius po 11, Laurynas Birutis 8 (4/4 dvitaškių, 6 atk. kam.).

„Valencia“: Jamesas Webbas 18 (4/8 tritaškių, 6 atk. kam.), Jasielis Rivero 17 (8/8 dvitaškių, 6 atk. kam.), Shannonas Evansas 15 (5 rez. perd.), ... , Jaredas Harperis 4 (0/5 tritaškių, 9 rez. perd.).

Skaityti visą pranešimą