Vokietijos ministras atmeta ES planą nuo 2035-ųjų uždrausti naujus benzininius ir dyzelinius automobilius

Prieš 1 metus 103

Vokietijos Finansų skyriaus vadovas Christianas Lindneris teigė, kad vidaus degimo varikliams ir toliau bus nišų, todėl Europos Parlamento priimtas draudimas pardavinėti benzininius ir dyzelinius automobilius būtų neteisingas, rašo „Reuters“.

Vokietijos vyriausybė nepritars Europos Sąjungos planams nuo 2035 m. faktiškai uždrausti naujų automobilių su vidaus degimo varikliais pardavimą, pareiškė finansų ministras Ch. Lindneris.

Europos Komisija, siekdama iki 2030 m. 55 proc. sumažinti planetos atšilimą sukeliančių dujų išmetimą, palyginti su 1990 m. lygiu, pasiūlė iki 2035 m. 100 proc. sumažinti naujų automobilių išmetamo CO2 kiekį. Tai reiškia, kad nuo tada bus neįmanoma pardavinėti automobilių su vidaus degimo varikliais.

Europos Parlamento įstatymų leidėjai šį mėnesį pritarė pasiūlymams, kol vyks derybos su ES šalimis dėl galutinio teisės akto.

Antradienį kalbėdamas Vokietijos pramonės asociacijos BDI surengtame renginyje, Ch. Lindneris sakė, kad ir toliau bus nišų vidaus degimo varikliams, todėl draudimas būtų neteisingas, ir teigė, kad vyriausybė nepritars šiam Europos teisės aktui.

Verslui palankios Laisvųjų demokratų partijos, kuri valdžią dalijasi su socialdemokratais ir žaliaisiais, narys Ch. Lindneris teigė, kad Vokietija vis dar bus pirmaujanti elektromobilių rinka.

Skaityti visą pranešimą