Vilniuje dėl sudėtingų eismo sąlygų strigo viešasis transportas, užmiesčio keliai išlieka slidūs

Prieš 1 metus 60

Nors kelininkai skelbė apie sostinėje atliktus prevencinius kelių barstymus, ketvirtadienio popietę pradėjus snigti, eismo sąlygos vietomis vis tiek tapo sudėtingos. Perspėjama apie stringantį viešąjį transportą, besiformuojančias spūstis. Užmiestyje situacija taip pat sudėtinga.

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Grinda“ dar ketvirtadienio rytą perspėjo apie sugrįžtančius žiemiškus orus. Įmonės atstovai tikino, kad pasirūpins geresnėmis eismo sąlygomis bei iki vakarinio piko pabarstys gatves.

„Reaguodami į orų permainas, „Grindos“ darbuotojai dar ketvirtadienio naktį nubarstė tiltus, viadukus, estakadas, įkalnes ir nuokalnes, kur ledo sluoksnis susidaro greičiausiai. Iki vakarinių eismo srautų papildomai nubarstysime ir visas prioritetine tvarka prižiūrimas gatves. Snygiui įsismarkavus, jei reikės, dirbsime verstuvais, o likutinę sniego masę tirpinsime druskų mišiniais. Eismo sąlygos bus sudėtingos, būkite atidūs“, – ragino „Grinda“.

Visgi pranešama, jog artėjant vakarui situacija gatvėse vietomis nėra džiuginanti. Kaip informavo už viešąjį transportą Vilniuje atsakingos „Susisiekimo paslaugos“, dalis autobusų dėl slidžių kelių įstrigo.

„Viešojo transporto keleivių dėmesiui! Dėl sudėtingų eismo sąlygų Filaretų, Dunaikos, Žygio, Aušros gatvėse negali pravažiuoti 12, 14 ir 16 maršruto autobusai“, – paskelbė bendrovė.

Tiesa, vėliau ji pranešė, kad autobusai vėl juda kaip įprasta.

Eismo stebėjimo sistemos duomenimis, apie 16.55 val. Vilniuje jau buvo fiksuojama 16 transporto grūsčių. Taip pat pranešama apie 3 eismo įvykius.

Vairuotojai praneša apie sudėtingas eismo sąlygas ir užmiestyje. „Iš Rudaminos į Skaidiškes ledas, rinkitės kitą kelią“, – ragino vairuotojas, tuo pačiu įspėdamas ir apie besiformuojančias spūstis minėtame kelyje.

Automobilių kelių direkcija praneša, kad didžiojoje šalies dalyje pagrindinių valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios arba drėgnos, tik pietryčių Lietuvoje dėl buvusio ar besitęsiančio snygio vietomis padengtos pažliugusiu sniegu, provėžotos, slidžios.

Mažesnio eismo intensyvumo keliai visoje Lietuvoje padengti pažliugusio, prispausto sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs.

Vilkaviškio, Šilalės, Telšių, Plungės ir Pagrybio rajonuose eismo sąlygas sunkina rūkas, matomumas sumažėjęs ir vietomis siekia iki 200 m.

Kelininkų teigimu, pietryčių Lietuvoje silpnas snygis, kitur be kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 2 laipsnių šalčio. Naktį vietomis eismo sąlygas sunkins plikledis ir lijundra.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį krituliai (vyraus sniegas). Plikledis, galima lijundra. Temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Skaityti visą pranešimą