Veido odos priežiūros plano sudarymas pradedantiesiems

Prieš 1 metus 81

Susidūrus su tokia gausa ir įvairove, kuria šiandien pasižymi veido odos priežiūros priemonės, gali apsisukti galva. Daugybė veido prausiklių, tonikų, serumų, kaukių, kremų ir kitokių kosmetikos produktų. Kai galime pasirinkti iš tokios didelės pasiūlos, nesunku pasimesti ir suklysti. Tačiau veiksmingas veido odos priežiūros procesas nebūtinai reiškia, kad jis turi būti sudėtingas. Todėl šiame straipsnyje ir norime pateikti kai kuriuos veido odos priežiūros plano formavimui skirtus patarimus tiems, kurie tik pradeda tai daryti.

Nustatykite savo odos tipą

Vienas pirmųjų žingsnių formuojant odos priežiūros procesą yra nustatyti savo odos tipą. Skirtingų tipų odos poreikiai, kuriuos turi tenkinti odos priežiūros priemonės, skiriasi. Riebiai odai gali būti svarbesni matiniai ingredientai, o sausai – tirštos konsistencijos drėkinamieji kremai. Vienas iš paprastų būdų nustatyti savo odos tipą yra stebėti savo odą visą dieną, pavyzdžiui, ar per pietus jūsų oda yra riebi ir blizga, o iš ryto atrodo išsausėjusi ir pleiskanoja. Įvertinę šias ir kitas odos savybes, galima nustatyti savo odos tipą.

  • Sausa oda: odoje yra sausų ir pleiskanojančių plotelių, kurių oda atrodo tarsi įtempta.
  • Riebi oda: oda blizga dėl joje esančio per didelio riebalų kiekio.
  • Jautri oda: odoje yra paraudusių ir sudirgusių vietų, kurios liečiant gali būti skausmingos.
  • Mišri oda: odoje gali būti ir riebių, ir pleiskanojančių vietų.

Veido odos priežiūrai svarbūs veiksmai

Kai nustatysite savo odos tipą, bus lengviau pasirinkti tinkamus produktų ir žinoti, kokių veido odos priežiūros produktų reikėtų vengti. Daugelio produktų etiketėje nurodoma, kokiam odos tipui jie pritaikyti. Jei pradedate formuoti savo veido odos priežiūros procesą, rekomenduojame laikytis šių etapų.

Pasirinkite veido odos valiklį

Valymo priemonė pašalina odos nešvarumus, riebalus ir bakterijas, kurie gali susikaupti per dieną arba naktį, kol miegate. Šis pirmasis žingsnis yra labai svarbus. Tinkamai valant veido odą, dienos pradžioje ir pabaigoje oda atrodys gaivi. Be to, po odos valymo naudojami odos priežiūros produktai veiksmingai įsigers į odą, nes ant jos nebus jokių nešvarumų, kurie gali tam trukdyti.

Riebią odą turintiems reikėtų rinktis putojančias valymo priemones, kurios pašalina riebalų perteklių ir bakterijas, dėl kurių užsikemša poros. Tiems, kurių oda sausa, rekomenduojama naudotis drėkinančias valymo priemones, kurios padeda atkurti odos drėgmės pusiausvyrą.

Išsirinkite tinkamą drėkinamąjį kremą

Per dieną mūsų oda praranda drėgmę, todėl ją reikia papildyti. Drėkikliai su tokiomis sudedamosiomis dalimis, kaip keramidai ir hialurono rūgštis, gali užtikrinti tinkamą odos drėkinimą, kad ji išliktų švelni, elastinga ir atrodytų jaunatviškai.

Drėkinti reikia ir riebią bei mišrią odą. Dėl drėgmės trūkumo oda gali pradėti gaminti daugiau riebalų, o tai gali skatinti porų užsikimšimą.

Pasirūpinkite odos apsauga nuo saulės

Nemaža dalis žmonių apsauginį kremą nuo saulės naudoja tik tada, kai tai atrodo savaime suprantama, pavyzdžiui, saulėtą dieną paplūdimyje. Tačiau apsauginį kremą nuo saulės labai tikrųjų svarbu naudoti kiekvieną dieną. Taip ne tik sumažinsite odos vėžio riziką, bet ir išvengsite fotosenėjimo padarinių – tamsių dėmių ir raukšlių.

Daugelyje drėkinamųjų kremų ir kosmetikos priemonių yra SPF, todėl tinkamai apsaugoti odą nuo saulės galima neperkant kitų odos priežiūros produktų. Nesvarbu, ar apsaugai naudojate kosmetikos priemones, ar atskirus apsauginius kremus nuo saulės, jų SPF turėtų būti ne mažesnis nei 30.

Pasitelkite kantrybę

Turbūt nereikia sakyti, kad pradėjus taikyti odos priežiūros planą, jūsų oda nepasikeis per vieną naktį. Norint pamatyti rezultatą, veido odos priežiūros procedūras reikia taikyti reguliariai, ne mažiau kaip šešias savaites. Maždaug tiek laiko reikia pilnam oda užbaigtų atsinaujinimo ciklui ir pasipildymui naujomis ląstelėmis. Kai šis ciklas baigsis, galėsite džiaugtis naudojamų odos priežiūros produktų poveikiu.

Pasitelkite papildomas priemones

Pasirūpinus pagrindinėmis priemonėmis, prireikus jas galima papildyti kitais produktais, pvz., toniku, veido odos šveitikliu, kaukėmis, serumu ir kt. Šiame odos priežiūros etape galima atkreipti dėmesį į konkrečias odos problemas, kurias norite išspręsti (aknę, paraudimus, pleiskanojimą ir kt.).  Tačiau, jei minėtų odos priežiūros etapų rezultatai jus tenkina, nebūtina ją papildyti kitais produktais.

Skaityti visą pranešimą