Varžybos ieškantiems nuotykių: „LTeam Rogaining“ kviečia sportuojant atrasti nematytas Druskininkų vietas

Prieš 1 metus 51

Vasario 10–11 dienomis Druskininkuose vyksiančiame „LTeam žiemos festivalyje 2023“ netrūks smagių sporto ir pramoginių rungčių visai šeimai: čia bus galima išbandyti daugiau nei 30 įvairiausių veiklų, sudalyvauti žygyje, turnyruose ir varžybose. Tradiciškai renginyje laukiami ir orientavimosi sporto mėgėjai – jie kviečiami išbandyti jėgas komandinėse „LTeam Rogaining“ varžybose, rašoma LTOK pranešime.

„Rogainingas jau tampa gražia „LTeam“ sporto renginių tradicija – orientavimosi sporto varžybas organizuojame ir vasarą, ir žiemą. Tai linksma rungtis, kurioje galima dalyvauti su šeimos nariais, draugais, bendradarbiais. Tai puikus būdas stiprinti komandinius ryšius, o gerai praleistas laikas – garantuotas“, – sako varžybų organizatorius, Lietuvos orientavimosi sporto federacijos vykdantysis direktorius Vilius Aleliūnas.

Pasak jo, ši rogainingu vadinama orientavimosi sporto rungtis, tinka absoliučiai visiems – joje laukiami ir pradedantys, ir patyrę dalyviai. Jie gali pasirinkti, kaip nori įveikti trasą – bėgte arba dviračiais. Varžybose dalyvauja komandos, kurių kiekvieną sudaro du žmonės, naudodamiesi žemėlapiais jie turi surasti kuo daugiau pažymėtų kontrolinių punktų. Kiekvienas kontrolinis punktas turi tam tikrą taškų vertę, o nugali ta komanda, kuri surenka daugiausia taškų.

„LTeam žiemos festivalyje 2023” planuojami du kontroliniai laikai – priklausomai nuo pasirengimo, trasą galima įveikti per 2 arba per 4 val.

„Punktai tikrai bus gražiausiose Druskininkų vietose, taip pat šalia „Snow arenos“ bei Lietuvos sporto centro esančiuose miškuose, žemėlapis apims ne tik miestą, bet ir jo apylinkes. Žemėlapio mastelis bus 1:20000, tai reiškia, kad 1 cm atitinka 200 m. Paskaičiuota, kad dviračių trasos nugalėtojai per 4 val. turėtų numinti apie 80 km. Bėgikai gali nubėgti per 40 km. Plotas tikrai nemažas, bet stengėmės, kad punktai taip pat būtų išdėstyti ir netradicinėse, įdomesnėse vietose, kad žmonės ne tik sportuotų, bet ir atrastų gražias, bet dar nematytas Druskininkų vietas“, – pabrėžė organizatorius.

Ir nors įprastai varžybose netrūksta jau patyrusių dalyvių, čia laukiami ir dar tik pradedantys prisijaukinti šį sportą, todėl jei 80 km dviračiu ar 40 km bėgte skamba kaip iššūkis, nereiktų išsigąsti – trasą galima užbaigti ir anksčiau, įveikus mažiau punktų – čia svarbu dalyvavimas!

V. Aleliūnas primena, kad orientavimosi sporte ne viską lemia greitis ir įveikti kilometrai – neretai laimi ne tie, kurie greičiausi, o tie, kurie surenka daugiausia taškų. Kitaip tariant, rezultatui didelę įtaką daro strateginis mąstymas ir maršruto planavimas.

Kaip pasiruošti likus vos porai savaičių iki renginio? Varžybų organizatorius pataria pastudijuoti ankstesnių rogainingo varžybų žemėlapius, susipažinti su jų pavyzdžiais – tai padės tvirčiau jaustis naujoje Druskininkų trasoje.

„Panagrinėti Druskininkų žemėlapį būtų naudinga iš techninės pusės, reiks kirsti upę, todėl reikėtų įsivertinti, kuriose vietose yra tiltai. Tai leistų geriau susiplanuoti atstumą ir nepavėluoti į finišą. Žinoma, norint dar geresnių rezultatų, reikia šiek tiek pasiruošti ir fiziškai – pabėgioti arba paminti dviratį“, – kalbėjo V. Aleliūnas.

Svarbu įvertinti ir oro temperatūrą: jeigu bėgant kūnas pakankamai sušyla, tai važiuojant dviračiu, reikia atitinkamos aprangos, galbūt ir tinkamų padangų, jei kelio danga būtų slidi.

„LTeam Rogaining“ startas bus duotas vasario 11 d., 12 val. šalia „Snow arenos“.

Skaityti visą pranešimą