Vaikų darželio auklėtoja mušė į tualetą norėjusį vaiką: neteko darbo ir užsidirbo teistumą

Prieš 1 metus 107

Kauno apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjęs bylą, atmetė nuteistosios apeliacinį skundą ir paliko galioti žemesnės instancijos nuosprendį, kuriuo vaikų darželio darbuotoja K. S. buvo nuteista dėl mažamečiui sukelto smurto.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokuroras Andrius Brasas, informuoja prokuratūra.

Bylos duomenimis, 2019 metų rudenį vaikų darželio auklėtoja K. S. vienam mažamečiui vaikui grupės miegamajame neleido eiti į tualetą, staigiai suėmė jam už rankos ir jį patempė, taip sukeldama fizinį skausmą. K. S. tą patį vaiką sužalojo dar kartą, praėjus mėnesiui nuo paskutinio incidento. Vaikui sėdint rūbinėje darželio darbuotoja jam pora kartų trenkė per kojas.

Pirmos instancijos teismo sprendimu K. S. buvo pripažinta kalta dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiui pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 3 dalį. Kauno apylinkės teismo sprendimu jai buvo paskirta sumokėti 80 MGL (4000 eurų) dydžio baudą.

Kadangi K. S. su teismo nuosprendžiu nesutiko ir savo kaltės nepripažino, šios gynėjas kreipėsi į teismą su apeliaciniu skundu. Tyrimui vadovavęs ir valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras teismui įrodė, jog yra surinkta pakankamai duomenų, kurie įrodo nuteistosios K. S. kaltę ir kad šios veiksmai mažamečio vaiko atžvilgiu buvo tyčiniai. K. S. apeliacinis skundas buvo atmestas ir paliktas galioti pirmos instancijos nuosprendis.

Kauno apygardos prokuratūrą neseniai pasiekė ir nukentėjusiojo vaiko mamos padėka prokurorui A. Brasui: „Laba diena, trukdo Jus Dovydo (vardas pakeistas) mama. Norėjau labai padėkoti Jums už sėkmingai užbaigtą bylą. Kadangi neatvykau į nuosprendžio skelbimą, neturėjau progos Jums pasakyti AČIŪ, už gerai ir tikrai kokybiškai atliktą darbą. Jūs tikrai profesionaliai, puikiai ir geriausiai kiek man teko matyti atlikote savo darbą. Esu tikra, kad jei ne Jūsų pastangos ir atstovavimas byloje, ji būtų pasibaigusi kitaip. Tai dar kartą AČIŪ už Jūsų darbą, laiką ir nuoširdumą. Gražios vasaros“.

Sužinojus apie smurtą prieš vaiką, reikia pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba teritoriniams vaiko teisių apsaugos skyriams, kurių kontaktus rasite www.vaikoteises.lt.
Kontaktai organizacijų, vykdančių kompleksinių paslaugų teikimo vaikams, nukentėjusiems nuo smurto ar netiesioginio šeimyninio smurto aukoms (liudininkams) ir jų šeimų nariams, projektus.
Specializuotos pagalbos centrai, teikiantys pagalbą nukentėjusiems nuo smurto artimoje aplinkoje (suaugusiems)

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą