Užsienio šaltiniai: „Tesla“ ruošia atnaujintą „Model 3“ versiją

Prieš 1 metus 64

„Tesla“ galimai kuria atnaujintą „Model 3“ versiją, nes pirmaujanti elektromobilių gamintoja siekia sumažinti gamybos sąnaudas ir tuo pačiu padidinti penkerių metų senumo elektrinio sedano patrauklumą, rašo „Reuters“, remdamasi keturių šaltinių informacija.

Vienas iš kodiniu pavadinimu „Highland“ vadinamo pertvarkymo tikslų – sumažinti „Model 3“ interjero sudedamųjų dalių skaičių, daugiausia dėmesio skiriant „Teslos“ pirkėjų vertinamoms funkcijoms, įskaitant ekraną, teigia žmonės, kurie prašė neskelbti savo pavardžių, nes oficialiai apie tai dar nepaskelbta.

Atnaujintas baterijomis varomas sedanas, kuris taip pat gali apimti tam tikrus „Model 3“ išorės ir elektrinės jėgainės charakteristikų pakeitimus, bus pradėtas gaminti „Teslos“ gamyklose Šanchajuje ir Fremonte, Kalifornijoje, teigė du asmenys.

Jų teigimu, „Teslos“ Šanchajaus „Gigafactory“ gamykloje atnaujintas „Model 3“ bus pradėtas gaminti 2023 m. trečiąjį ketvirtį. Tiesa, kol kas nėra aišku, kada bus pradėta gamyba Fremonto gamykloje ir kiek „Tesla“ sutaupys lėšų dėl šio perprojektavimo.

„Model 3“ atnaujinimas grindžiamas pernai išleisto „Model S“ – „Teslos“ aukščiausios klasės elektrinio sedano, – pertvarkymu. Atnaujintame modelyje vietoj tradicinio atsirado lėktuvo stiliaus vairas, buvo atsisakyta mygtukų ir tradicinių oro ventiliacijos angų, interjeras virto minimalistiniu ir jo pagrindiniu elementu tapo 17 colių ekranas.

„Model 3“, pigiausias „Teslos“ elektrinis modelis, kurio kaina JAV prasideda nuo šiek tiek mažiau nei 47 000 JAV dolerių (~45 000 eurų), buvo geriausiai parduodamas gamintojo automobilis, tačiau jį vejasi „Model Y“ krosoveris.

Kadangi gaminami tik keturi modeliai, bet kurios „Teslos“ modelių linijos stiliaus pokyčiai yra itin svarbūs, lyginant su įsitvirtinusiais automobilių gamintojais.

Skaityti visą pranešimą