Už 50 tūkst. eurų savivaldybės nupirktas butas pusantrų metų „atostogauja“

Prieš 1 metus 177

Jau praėjo daugiau nei vieni metai, kai Radviliškio rajono savivaldybės administracija nusipirko butą adresu Stiklo g. 2, Radviliškyje. Planuota, kad čia įsikurs bendruomeniniai vaikų globos namai. Už 99 kv. m. ploto 3 kambarių butą savivaldybė „suplojo“ 48 tūkst. 800 eurų. Tuo metu ne tik šio namo gyventojai, bet ir kiti radviliškiečiai piktinosi, kad apie paskelbtą pirkimo konkursą jie nieko nežinojo, o savivaldybė gana nepigų butą įsigijo iš „savų“ – Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėjos pavaduotojos Linos Baškevičienės šeimos.

Planuota, kad „jokių darbų atlikti nereikės“

Tuo metu kalbėta, kad buto kainą nulėmė tai, kad jis esąs suremontuotas ir papildomų investicijų beveik nereikės. Pasak Radviliškio rajono savivaldybės Investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėjo pavaduotojos Agnės Grabauskienės, kuri yra šio projekto rengėja, perkant butą, buvo būtina sąlyga, jog butas būtų bent 85 kv. m ploto – šeimynoje gyvens penki vaikai kartu su juos prižiūrinčiu asmeniu. Vienam vaikui reikalingas mažiausiai 12 kv. m plotas. Valdininkai teisinosi, kad perkamo buto kaina tikrai nėra kosminė, juo labiau, kad penkis kartus buvo skelbtas pirkimo konkursas, į kurį niekas neatsiliepė. „Didelių darbų šiame bute atlikti nereikės, gal tik įrengti pertvaras“, – tuo metu kalbėjo A. Grabauskienė.

Per pusantrų metų sumokėta 1207,35 Eur mokesčių

Šiuo metu jokių bendruomeninių vaikų globos namų savivaldybės už brangiai nupirktame bute nėra. Pasak Radviliškio rajono savivaldybės administracijos, įsigytas butas Stiklo gatvėje buvo remontuojamas nuo 2021 m. kovo iki liepos mėnesio, pritaikant buto aplinką, kad ji atitiktų reikalavimus dėl licencijos gavimo. Šiuo metu butas stovi nenaudojamas. 2022 m. birželio mėnesį bus baigti viešieji pirkimai ir butas bus baigtas aprūpinti visa projekte numatyta įranga bei baldais. Nuo pat buto įsigijimo iki šių metų gegužės mėnesio už buto šildymą bei kitokių mokesčių sumokėta 1207,35 Eur.

Viešieji pirkimai bus baigti birželio mėnesį

Savivaldybė pateikė redakcijai atsakymą, kuriuo informavo, kas šiuo metu daroma dėl bendruomeninių vaikų globos namų įsteigimo. Cituojame: „Buto įsigijimas Stiklo gatvėje yra sudėtinė veiklos dalis, įgyvendinant Savivaldybės projektą Nr. 08.1.1-CPVA-V-427-08-003 „Bendruomeninių vaikų globos namų plėtra Radviliškio rajono savivaldybėje“. Įgyvendinus projektą, turi būti įkurti 4 bendruomeniniai globos namai. Įsigytas butas Stiklo gatvėje buvo remontuojamas 2021 m. kovo – liepos mėn., pritaikant buto aplinką reikalavimams, norint gauti licenciją BVGN veiklai, kas ir buvo numatyta projekto veiklose. 2022 m. birželio mėn. bus baigti pirkimai ir butas bus baigtas aprūpinti visa projekte numatyta įranga bei baldais. Po Tarybos sprendimo šis butas su visa įranga ir baldais bus perduotas Radviliškio pagalbos šeimai centrui, centras licencijuos BVGN veiklą ir ims veikti.“

Bute dar kurį laiką bus tylu

Primename, kad Stiklo g. 2 daugiabučio gyventojai iš pradžių nuogąstavo dėl naujos kaimynystės – esą bendruomeninių vaikų globos namų gyventojai gali būti triukšmingi, sugadinti ilgus metus puoselėtą aplinką. Kaip matome, per pusantrų metų nieko neįvyko ir dar neaišku, kada įvyks. Po birželio mėnesį turinčių įvykti viešųjų pirkimų vis tik laukia dar ir eilė formalumų. Tai ir lieka klausimas, ar buto reikėjo vaikams, ar savivaldybės administracijos direktorei, kuri padėjo savo pavaldinei parduoti nebereikalingą butą. Į šį klausimą paliekame atsakyti Jums, mūsų skaitytojai.

Rita Grigalienė

Skaityti visą pranešimą