Ukrainos derybininkas: gavome Maskvos pasiūlymus

Prieš 1 metus 109

„Ukraina dar per derybas Stambule pateikė savo pasiūlymus oponentams. Visų pirma dėl saugumo garantijų. Rusijos pusė išstudijavo pasiūlymus ir išsakė savo pozicijas. Dabar mūsų eilė išstudijuoti, palyginti, daryti išvadas“, – sakė M. Podoliakas.

Komentuodamas D. Peskovo pasisakymą, kuriame Kremliaus atstovas teigė, kad Ukrainos pusė neva „neskuba atsakyti“, M. Podoliakas pabrėžė, kad Rusijos atstovai viešus pareiškimus dažnai naudoja kaip spaudimo elementą.

D. Peskovas anksčiau trečiadienį pareiškė, kad Maskva perdavė Kyjivui dokumento dėl taikos projektą „su aiškiomis formuluotėmis“. Apie tai pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

„Ukrainos pusei derybų metu yra perduotas mūsų dokumento projektas, kuriame yra absoliučiai aiškios formuluotės. Kamuolys yra Kyjivo pusėje, Maskva laukia reakcijos“, – sakė D. Peskovas.

Kaip rašo UNIAN, anksčiau Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas ir Ukrainos derybų grupės narys M. Podoliakas sakė, kad derybos su Rusija buvo įšaldytos ir negalėjo nuspėti, kada įvyks kitas tiesioginių derybų raundas.

Paskutinį kartą Rusijos ir Ukrainos delegacijos akis į akį kalbėjosi kovo 29 dieną Stambule.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą