„Uber“ Kalifornijoje maistą pradeda pristatyti su autonominiais automobiliais bei robotais

Prieš 1 metus 115

„Uber Technologies Inc“ pirmadienį pranešė pradėjusi bandomąsias maisto pristatymo paslaugas su autonominėmis transporto priemonėmis dviejuose Kalifornijos miestuose ir į savo pasaulinę vairuotojų programėlę įtraukianti elektromobilių įkrovimo stoteles, rašo „Reuters“.

Šios naujienos buvo paskelbtos kasmetiniame „Uber“ renginyje, kur pavėžėjimo ir maisto pristatymo paslaugas teikianti bendrovė paviešina savo planus ir diegiamas naujoves.

„Uber“ paskelbė apie maisto pristatymo paslaugą, naudojančią autonominius automobilius, ir atskirą pilotinį projektą, kuriame naudojami šaligatviais keliaujantys robotai. Abi paslaugos yra prieinamos „Uber Eats“ vartotojams Santa Monikoje ir Vakarų Holivude, Kalifornijoje.

Autonominio automobilio projekto autoriai bendradarbiauja su „Motional“ – savarankiška „Hyundai Motor Co“ ir „Aptiv PLC“ kompanijų įkurta bendrove. Tuo metu šaligatviais keliaujančius robotus „Uber“ tiekia bendrovė „Serve Robotics“.

„Uber“ teigimu, tiek autonominius automobilius, tiek robotus gatvėse aktyviai stebi žmonės. Kompanija įsitikinusi, kad „praeis šiek tiek laiko, kol ši technologija bus naudojama plačiu mastu“.

„Uber“ pirmadienį taip pat pranešė, kad šią vasarą JAV, o vėliau ir visame pasaulyje, savo vairuotojų programėlėje pristatys elektromobilių įkrovimo stotelių žemėlapį, siekdama paskatinti žmonės pereiti prie ekologiškesnio transporto.

„Uber“, kurios tikslas – iki 2030 m. JAV, Kanadoje ir Europoje turėti tik elektrines transporto priemones, teigė, kad įkrovimas buvo viena didžiausių kliūčių vairuotojams pereiti prie elektromobilių.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą