Transporto lengvata Kauno mieste seniūnaičiai galės naudotis ilgiau

Prieš 1 metus 173

Ateinantį antradienį pirmame prasidedančio naujojo politinio sezono (paskutiniojo šią kadenciją) posėdyje Kauno miesto savivaldybės taryba svarstys apie 60 klausimų. Viename iš būsimų sprendimų projektų kalbama apie transporto lengvatos (99 proc.) suteikimą Kauno miesto savivaldybės seniūnaičiams.

Tiesa, tik tiems, kurie ne mažiau kaip vienerius kalendorinius metus nenutrūkstamai deklaravę gyvenamąją vietą Kauno mieste. Jie galės įsigyti 365 kalendorinių dienų terminuotą elektroninį bilietą važiuoti autobusais ir troleibusais visomis dienomis, jį aktyvuojant nuo perdavimo momento.

Todėl kauniečių išrinktieji turės pakeisti 2014 metų sausį miesto savivaldybės tarybos priimtą sprendimą „Dėl transporto lengvatos suteikimo“.

Pasak savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojo Algirdo Griauslio, Lietuvos Respublikos transporto lengvatų įstatymas leidžia savivaldybėms savo nustatyta tvarka papildomai leisti įsigyti važiavimo vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais ir troleibusais bilietą su nuolaida ir kitų kategorijų asmenims, taip pat – įsigyti važiavimo bilietą su nuolaida tam tikromis savaitės dienomis ar paros valandomis. Su šiomis lengvatomis susijusias išlaidas savivaldybė kompensuoja savo biudžeto lėšomis.

Pažymėtina, jog seniūnaitis dirba visuomeniniais pagrindais. Seniūnaičius (gyvenamosios vietos bendruomenės atstovus) renka tarybos nustatyta tvarka. Seniūnaitis renkamas 4 metams, bet ne ilgiau negu iki išrinkus savivaldybės tarybą surengtuose seniūnaičių rinkimuose jis bus išrinktas.

2014-ųjų sausį, kai Kauno miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą dėl transporto lengvatos, seniūnaičiai buvo renkami 3 metams. Tad atitinkamai Kaune gaudavo teisę įsigyti terminuotą elektroninį 1095 kalendorinių dienų bilietą važiuoti autobusais ir troleibusais. Todėl dabar 2014-ųjų sprendimą reikia papildyti nauju punktu.

Kaune buvo išrinkti 58 seniūnaičiai, jų sąrašas patvirtintas Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2019 m. spalio 17 d. įsakymu. Prailginus transporto lengvatos jiems galiojimo terminą, kompensacija, už keleivių, turinčių teisę į lengvatas, vežimą mokėtina suma vežėjui (UAB „Kauno autobusai“) iš savivaldybės biudžeto papildomai sudarytų 15 790 eurų

Skaityti visą pranešimą