Tragiška avarija netoli Kauno: iš sumaitoto automobilio ištraukto vyro atgaivinti nepavyko

Prieš 1 metus 130

Kauno policija antradienį pranešė apie mirtimi pasibaigusią kelionę Kaišiadorių rajone. Pirmadienio popietę apvirtus automobiliui, kuriuo važiavo trys žmonės, vienas keleivis žuvo, vairuotojas ir kita keleivė išvežti į ligoninę.

Kaip šiandien informavo Kauno apskrities vyriausiais policijos komisariatas, birželio 20 d., 15.09 val., Kaišiadorių rajone esančiame Būblių kaime nuo kelio nuvažiavo, į sankasą trenkėsi ir apvirto automobilisVolkswagen Passat“, kurį vairavo 1994 m. gimęs vyras.

Per eismo įvykį žuvo automobiliu važiavęs keleivis (g. 1971 m.), sužaloti vairuotojas ir kartu važiavusi moteris (g. 1999 m.), kurie paguldyti į ligoninę.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, pranešėjas nurodė, kad nuo kelio nuvažiavusiame automobilyje gali būti prispausti trys žmonės – atvykus ugniagesiams, vienas keleivis jau buvo išlaisvintas.

Nukentėjusįjį gaivino policijos pareigūnai, gaivinimą perėmė ugniagesių pamainos vadas. Deja, atvykę greitosios pagalbos medikai konstatavo minėto vyriškio mirtį.

Ugniagesiai gelbėjimo įranga iš „Volkswagen“ išlaisvino vairuotoją ir keleivę, kurie perduoti medikams. Abu nukentėjėliai, ugniagesių duomenimis, į gydymo įstaigą išvežti sunkios būklės.

Po eismo įvykio ant važiuojamosios kelio dalies iš automobilio buvo išsilieję naftos produktų. Patraukus transporto priemonę, nuvalyta kelio danga.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d., dėl kelių eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, kai dėl to įvyksta avarija, kurioje žūsta žmogus.

5 d. taikoma tuomet, kai vairuotojas veiką padaro būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Remiantis šia policijos informacija, „Volkswagen Passat“ vairuotojui gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Skaityti visą pranešimą