„Toyota“ paskyrė naują vadovą bendrovės įkūrėjo anūkui pasitraukus iš pareigų

Prieš 1 metus 62

Japonijos automobilių gamintoja „Toyota“ ketvirtadienį naujuoju prezidentu ir generaliniu direktoriumi paskyrė Koji Sato, o trečiosios kartos generalinis direktorius Akio Toyoda po netikėtos pertvarkos pasitraukė iš vadovo pareigų ir tapo valdybos pirmininku.

Bendrovė pranešė, kad 53 metų K. Sato taip pat taps administracijos direktoriumi, kai balandžio 1 dieną įsigalios valdymo struktūros pokyčiai.

K. Sato, kuris anksčiau buvo „Toyota“ vyriausiasis prekės ženklo vadovas ir prabangaus įmonei priklausančio „Lexus“ prekės ženklo prezidentas, pradės vadovauti tokiu metu, kai automobilių pramonėje vyksta dideli sukrėtimai, o pagrindinį vaidmenį perima elektrinės transporto priemonės.

Jis yra tokio pat amžiaus, kaip ir A. Toyoda buvo 2009 metais, tapęs jauniausiu bendrovės prezidentu, kai po pasaulinės finansų krizės įmonė grįžo prie savo šeimos šaknų.

66 metų A. Toyoda yra bendrovės įkūrėjo Kiichiro Toyodos anūkas. Jo tėvas Shoichiro Toyoda taip pat vadovavo „Toyotai“ devintajame ir dešimtajame dešimtmetyje.

Skaityti visą pranešimą