„Suns“ ir „Pistons“ treniruotėse nesulauks mainų nuotaikomis gyvenančių žaidėjų

Prieš 1 metus 713

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) netrukus startuos klubų treniruočių stovyklos, bet jose pasirodyti ketina ne visi žaidėjai.

Shamsas Charania skelbia, kad Fynikso „Suns“ nesulauks Jae’aus Crowderio. Abi pusės sutarė, kad puolėjas netrukus išmainytas, o vykstant deryboms jis darbuotis verčiamas nebus.

The Phoenix Suns and Jae Crowder have mutually agreed that the veteran forward will not participate in training camp as the sides work on a trade, sources tell @TheAthletic @Stadium.

— Shams Charania (@ShamsCharania) September 25, 2022

J.Crowderis buvo svarbi komandos dalis, tačiau Arizonos klubas nusprendė pasukti kita kryptimi, taip pratęsdamas tradiciją – puolėjas per savo karjerą nė viename klube nėra išbuvęs ilgiau nei trejus metus.

Praėjusį sezoną 32 metų 198 cm ūgio puolėjas per 28 minutes rinko 9,4 taško (35 procentai tritaškių), 5,3 atkovoto kamuolio bei 1,9 rezultatyvaus perdavimo, beveik identiška jo statistika buvo ir atkrintamosiose.

Analogiškai, Detroito „Pistons“ nesitiki treniruočių stovykloje matyti Kemba Walkerio, kuriam nėra numatyta vieta komandos sudėtyje.

Pistons’ Kemba Walker will likely be away from the team as training camp opens this week, sources tell me and @JLEdwardsIII. Detroit will need to waive or trade a player by Oct. 17 to be at the league limit for standard roster spots going into the season.

— Shams Charania (@ShamsCharania) September 25, 2022

Gynėjas nerado savo vietos Niujorko „Knicks“ gretose ir buvo išmainytas, o jo kontraktą absorbavę „Pistons“ pasinaudoti K.Walkerio paslaugomis neketina.

Į jaunimą besiorientuojančiam Detroito klubui nėra prasmės pasilikti veterano. Tikimasi, kad jis bus išmainytas arba atleistas iki spalio 17-osios, kai klubams reikės suformuoti galutines ir į lygos nustatytus limitus telpančias sudėtis. Jo atleidimas nebūtų itin skausmingas komandos „algų kepurėje“ – jo kontrakte liko vieneri metai už 9,2 milijono Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) dolerių.

32 metų 183 cm ūgio gynėjas praėjusį sezoną per 26 minutes rinko 11,6 taško (40 procentų tritaškių), 3 atkovotus kamuolius bei 3,5 rezultatyvaus perdavimo, bet sezono pabaigoje jau buvo visiškai iškritęs iš rotacijos.

„Ilgoji pertrauka“: išsamiai apie visas LKL komandas – kas verti pagyrų, kas gavo spragilų, kaip susidėlios „Didysis ketvertas“ bei kas turėtų kristi žemyn

Skaityti visą pranešimą