Sunkiasvoriam transportui Kėdainiuose – nepatogumai: apribotas eismas Tilto gatve

Prieš 1 metus 78

Trečiadienio popietę Lietuvos automobilių kelių direkcijos užsakymu bendrovė HISK (buvę „Panevėžio keliai“) Kėdainių miesto Tilto gatvėje pastatė laikinuosius kelio ženklus. Nuo šiol važiuoti Tilto gatve galima transporto priemonėms, kurios sveria ne daugiau kaip 20 tonų.

Pastatyti ženklai

Lietuvos automobilių kelių direkcijos sprendimu draudžiamieji kelio ženklai Nr. 314 „Ribota masė“ įrengti J. Basanavičiaus ir Tilto gatvių sankryžoje bei Šėtos, Tilto ir Kauno gatvių sankryžoje.

Sunkusis transportas turės aplenkti Tilto gatvę ir važiuoti apylankomis, mat šis kelio ženklinimas draudžia važiuoti transporto priemonėmis, taip pat transporto priemonių junginiais, kurių masė su kroviniu ar be jo didesnė už nurodytą kelio ženkle.

Susiaurino dalį

Prieš pusantros savaitės ant Tilto gatvės tilto apsilankė Lietuvos automobilių kelių direkcijos ekspertai.

Du specialistai pakartotinai apžiūrėjo tiltą, įvertino jo būklę. Nustatyta, kad tilto būklė prasta, tačiau uždrausti automobilių ir pėsčiųjų eismo juo neketinama.

Vis dėlto priemonių imtasi – kelio ženklais susiaurinta važiuojamoji kelio dalis tiltu, mat kelkraščiuose atsivėrė plyšiai, vietomis išbyrėjo asfaltbetonio danga.

Be to, Kelių direkcija įsipareigojo užtaisyti tilto dangos plyšius.

Atsakymo nėra

Lietuvos automobilių kelių direkcija taip pat vis dar svarsto Kėdainių rajono savivaldybės prašymą dėl laikino šviesoforo įrengimo Tilto ir Šėtos gatvių sankryžoje.

Kadangi kelias Aukštutiniai Kaniūkai–Babtai–Labūnava–Kėdainiai priklauso Kelių direkcijai, savivaldybė būtent jos ir prašė įrengti laikinąjį šviesoforą, tačiau gavo neigiamą atsakymą.

Tuomet savivaldybė paprašė leidimo šviesoforą įrengti savo lėšomis. Direkcijos sprendimo vis dar laukiama.

Pradės rekonstrukciją?

Šiais metais direkcija planuoja skelbti konkursą pirkti rekonstrukcijos parengimo projektą.

Tilto griovimo ir naujo tilto statybos galėtų prasidėti jau kitais metais, tiksliau – jų pabaigoje, o tiltas, optimistiškiausiu scenarijumi, galėtų būti pastatytas 2024 metais.

Skaityti visą pranešimą