Sukčiai iš gyventojų pasiglemžė per 60 tūkstančių eurų

Prieš 1 metus 90

Labiausiai nuo sukčių nukentėjo Panevėžio gyventoja (gim. 1974 m.). Policija praneša, kad siūlydami investuoti, apgavikai išviliojo net 45 000 eurų.

Iš šiaulietės (gim. 1962 m.) nepažįstamas asmuo išviliojo 13 425 eurus.

Klaipėdoje garbaus amžiaus moterį (gim.1935) apmulkino elektros tinklų atstovu prisistatęs asmuo. Jis, paskambinęs telefonu, teigė, kad klaipėdietė atsiskaitė padirbtomis kupiūromis, todėl pinigus reikia patikrinti. Netrukus atvyko lieknas, aukštas, tamsiai apsirengęs vyras ir paėmęs ant stalo padėtus 600 moters eurų, pasišalino.

Palangos policijai moteris skundėsi, kad gavo SMS žinutę į mobilųjį telefoną apie neva užblokuotą sąskaita banke. Paspaudusi atsiųstą nuorodą ir suvedusi papildomus duomenis, palangiškė netrukus aptiko, kad iš sąskaitos dingo 2100 eurų.

Radviliškio r. gyventojas (gim. 1999 m.) ant sukčių kabliuko užkibo, socialiniame tinkle radęs skelbimą apie galimybę uždirbti lažybose. Vaikinas nepažįstamiems asmenims pervedė 460 eurų. Nuo tada su tais žmonėmis susisiekti negali, o – pinigų neatgauna.

Visais atvejais policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą