Su 0 taškų likęs, tačiau su šypsena komandai ir žiūrovams nusilenkęs Hayesas: sirgaliai, mes jus mylime

Prieš 1 metus 46

Penktadienio vakarą Kevarriusas Hayesas antrą kartą per pastaruosius 4 Eurolygos mačus nesukrapštė nė taško, tačiau Kauno „Žalgirio“ (17-15) krepšininkams tai nesutrukdė pergalingai užbaigti nuostabiai susiklosčiusią dvigubą savaitę namuose.

Palaikomi 15 tūkst. sirgalių žalgiriečiai rezultatu 95:74 (21:16, 31:24, 22:15, 21:19) palaužė „Valencia“ (14-18) krepšininkus ir iškovojo žūtbūtinį tašką lenktynėse dėl bilieto į atkrintamąsias.

Visgi Kauno ekipos aukštaūgiui, pastaruoju metu buksuojančiam K. Hayesui, ir šios rungtynės nesusiklostė taip, kaip norėtų jis pats ar lauktų sirgaliai. Per vos 7 minutes ant parketo legionierius nesurinko nė taško, atkovojo tik 2 kamuolius, 2 sykius prasižengė bei pirmą kartą šio sezono Eurolygoje užfiksavo neigiamą naudingumą.

Vis dėlto, prasto savo žaidimo penktadienio vakarą žalgirietis nesureikšmino ir pabrėžė, kad apskritai visa komanda pasirodė tikrai gerai, o atmosfera jos viduje – tieisog puiki.

„Atmosfera komandoje šiuo metu yra tikrai puiki. Kiekvienas žaidėjas atlieka savo vaidmenį. Praėjusios savaitės rungtynės buvo labai sunkios, todėl žinojome, jog privalome padirbėti dar šiek tiek labiau, kad susirinktume pergales. Aš manau, kad tai puikiausiai atsispindėjo paskutiniuose dviejuose mūsų mačuose

Šią savaitę abi rungtynes kontroliavome nuo pat jų pradžių, diktavome tempą. Šiandienos mače mes tikrai dominavome atakuodami krepšį iš tolimesnės distancijos“, – dėstė amerikeitis.

Kalbėdamas apie savo žaidimą ir sportinę formą jis išskyrė, kad labiausiai dirbti ir tobulėti norėtų ties atsidengimų situacijomis.

„Kalbant apie mano paties žaidimą, tai manau, jog turiu dirbti ties atsidengimais, kad komandos draugai galėtų mane pasiekti. Taip pat norisi akcentuoti susikeitimo situacijas ir buvimą tinkamose vietose gynyboje tinkamu metu“, – pridūrė K. Hayesas.

„Žalgirio“ bokštas visai neseniai buvo sulaukęs ir viešos komandos stratego Kazio Maksvyčio kritikos dėl prasto nusiteikimo ir energijos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse. Visgi po to, K. Hayesas sugrįžo į save ir sukaupęs sportinį pyktį vėl sužibėjo.

Išvykos mače su Stambulo „Fenerbahče“ jis pelnė 12 taškų (5/8 dvit., 2/3 baud.), atkovojo 9 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą. Tai buvo vienos geriausių jo rungtynių šį sezoną.

Tuo metu penktadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje dar vieną įspūdingą šou surengė Ignas Brazdeikis. Monstrišku dėjimu su pražanga visą areną ant kojų kėlęs Iggy per 25 minutes aikštelėje pelnė 15 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą bei iš viso surinko 16 naudingumo balų bei buvo vienas komandos lyderių. Puikią jo formą bei lyderystę išskyrė ir K. Hayesas.

„Kalbant apie taškų rinkimą ir žaidimą puolime, ypač situacijose vienas prieš vieną, visi žinome, kad jis yra nuostabus žaidėjas. Treneriai atlieka tikrai puikų darbą, nes atranda jam tinkamas vietas aikštelėje, sukuria situacijas, kuriose jis gali žaisti.

Jis gerai pataiko ir tuomet, kai būna laisvas, ir tada, kai metimas tampa itin sunkus. Čia jis tikrai randa savo ritmą ir padeda komandai. Kai mums reikia taškų, būtent jis tampa vienu tų žaidėjų, kurie gali imtis iniciatyvos“, – duoklę I. Brazdeikiui atidavė Kauno komandos centras.

Kadangi jau kitą savaitę žalgiriečiai žais paskutinį Eurolygos reguliaraus sezono mačą namuose, K. Hayesas taip pat dar kartą akcentavo sirgalių svarbą ir įtaką rungtynėms. Pasak amerikiečio, būtent žiūrovai padaro žaidimą tokį linksmą.

„Sirgaliai, mes jus mylime ir nepaprastai vertiname visų jūsų palaikymą. Kiekvieną kartą, kuomet esate arenoje, jūs pakeičiate rungtynes ir padarote jas žymiai linksmesnėmis. Labai prašome, ateikite į sekančias rungtynes ir palaikykite mus. Iki pasimatymo kitą savaitę“, – apibendrino krepšininkas.

Skaityti visą pranešimą