Stilingiausio kavos staliuko paieškos: kaip išsirinkti geriausią?

Prieš 1 metus 187

Kavos, svetainės staliukas yra vienas iš svarbiausių svetainės baldų. Nors yra nedidelis ir iš pirmos pažiūros nėra toks naudingas, jis vaidina tikrai svarbų vaidmenį ir funkciją. Tinkamai pasirinktas svetainės staliukas puikiai papildys svetainės erdvę, efektyviai prisidės prie stiliaus kūrimo, suteiks patogią vietą daiktų laikymui. Dažnu atveju, tai yra baldas, kuris pirmiausia krenta į akis atėjus į kambarį, dėl šios priežasties, rinktis reikia tikrai atsakingai. Tiesa, svetainės staliukų pasirinkimas yra tikrai nemažas. Jie skiriasi savo medžiagomis, spalvomis, dizainais ir kitomis ypatybėmis. Tad, norint pasirinkti tinkamiausią, labai svarbu atsižvelgti į kelis aspektus. Būtent juos ir aptarsime šiame straipsnyje. 

Staliuko aukštis ir ilgis

Siekdami įsitikinti, kad svetainės staliukas puikiai tinka jūsų erdvei, pirmiausia turite būti garantuoti, kad staliuko aukštis yra tinkamas. Jis turėtų derėti su baldais, šalia kurių yra statomas. Žinoma, renkantis aukštį mintyje reikėtų turėti ir bendrą svetainės dydį, kadangi, aukštas staliukas mažame kambaryje gali atrodyti itin neproporcingai. Teigiama, kad tinkamiausias aukštis bus tas, kuris bus lygus sofos ar fotelio, prie kurių staliukas bus statomas aukščiui. Tokiu būdu, juo bus patogu naudotis, o taip pat, jis puikiai derės ir atrodys itin proporcingai erdvėje. Tiesa, moderniame interjero stiliuje dažnai naudojami ir šiek tiek žemesni svetainės staliukai. Tokie staliukai būdingi ir skandinaviško, japoniško stiliaus interjere. Kambariui tokie staliukai suteikia erdvumo, jaukumo, padeda sukurti kasdienę, atpalaiduojančią atmosferą.

Atsižvelgti reikia ne tik į staliuko aukštį. Labai svarbus parametras - ilgis. Teigiama, kad tinkamo svetainės staliuko ilgis turėtų atitikti du trečdalius sofos, šalia kurios jis stovės, ilgio. Tokiu būdu, sukuriamas patogus praėjimas, erdvė atrodo neužgrūsta, o ir sėdint ant sofos staliuką lengvą pasiekti rankomis. Tinkamo ilgio ir pločio pasirinkimas ne tik užtikrina patogų naudojimąsi, bet ir garantuoja estetiškumą. Gerai pasirinktas svetainės staliukas ne tik bus praktiškas, bet ir erdvę puikiai papildantis baldas. 

Staliuko forma 

Dėmesį reikėtų atkreipti ir į svetainės staliuko formą. Reikėtų apgalvoti, kaip norite užpildyti svetainės erdvę. Taip pat, svarbu pasirinkti taip, kad staliukas būtų proporcingas erdvei. Kvadratiniai kavos staliukai - dažnas pasirinkimas. Tokios formos svetainės staliukai puikiai dera prie L formos sofų. Tuo trapu, apvalūs kavos staliukai suteikia erdvei švelnumo, sušvelnina aštrias linijas. Juos itin lengva apeiti, jie puikiai dera prie skirtingų formų baldų. Visada galima rinktis ir dvigubus svetainės staliukus. Tai iš dviejų, skirtingų aukščių ir dydžių staliukų sujungtas baldas, kuris, šiomis dienomis, yra itin populiarus ir dažnas pasirinkimas. Toks pasirinkimas puikiai tiks didesnėms erdvėms, suteiks kambariui išskirtinumo. 

Staliuko medžiaga ir stilius 

Išsirinkus tinkamą dydį ir formą, labai svarbu išsirinkti ir staliuko dizainą. Visi svetainės staliukai yra labai skirtingi. Jie yra gaminami iš skirtingų medžiagų, pasižymi skirtingais stiliais, spalvomis. Na, o tinkamo pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų turimų norų, poreikių, interjero ir stiliaus vyraujančio namuose, svetainėje. Iš esmės, svetainės staliukai gali būti gaminami iš medžio, stiklo, metalo, akmens. Mediniai - klasikiniai. Tai standartiniai, klasikine išvaizda ir dizainu pasižymintys staliukai, kurie pasižymi tvirtumu, patvarumu, gali būti skirtingų formų, dydžių, spalvų. Tiesa, tie, kurie yra gaminami iš medžio drožlių plokščių nėra tokie patvarūs. Metaliniai - tvirti ir ilgaamžiai svetainės staliukai. Jie puikiai tinka industriniam, moderniam ir minimalistiniam stiliui. Dažnas pasirinkimas - stikliniai svetainės staliukai. Jie itin modernūs, elegantiški, o kadangi yra permatomi, suteikia svetainei erdvumo, vizualiai padidins erdvę. Itin prabangus pasirinkimas - akmens masyvo staliukai. Sunkūs, patvarūs, bet labai stilingi akmeniniai staliukai gali tapti išskirtiniu svetainės elementu. Tiesa, jie gali būti gana brangūs. Reikėtų nepamiršti ir spalvos. Spalvą kaip ir medžiagą reikėtų derinti prie bendro svetainės stiliaus, kitų baldų, esančių joje. Taip pat, naudinga pagalvoti ar jums reikalingas akcentinis ar su interjeru susiliejantis baldas. Neutralus pasirinkimas - neutralių spalvų staliukai. Tuo tarpu, ryškios spalvos ir formos suteiks staliukui išskirtinumo. 

Svetainės staliukai internetu, už gerą kainą - varle.lt internetinėje parduotuvėje. Čia rasite platų jų pasirinkimą, šaunias ir geras akcijas. Na, o jei ieškote ne tik svetainės stalo, bet ir staliuko, apsilankykite https://www.varle.lt/svetaines-stalai/ ir išsirinkite sau tinkamiausią! 


Skaityti visą pranešimą