Sostinės policijoje numatomi pokyčiai – sujungiami du policijos komisariatai

Prieš 1 metus 84

Nuo 2023 m. kovo 9 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato struktūra bus optimizuojama – nebeliks Vilniaus miesto šeštojo policijos komisariato, kuris sujungiamas su Vilniaus miesto penktuoju policijos komisariatu.

Apjungus šiuos komisariatus į vieną – Vilniaus miesto penktąjį policijos komisariatą, pareigūnai nebus atleidžiami, tačiau yra pareigūnų, kurie dėl vienokių ar kitokių asmeninių priežasčių nusprendė nebetęsti tarnybos arba ją tęsti kituose policijos padaliniuose. Nesikeis ir policijos pareigūnų darbo pobūdis – įsteigus tris Veiklos skyrius, atsiras galimybė suvienodinti darbo krūvius ir lanksčiau organizuoti darbą, o įgyvendinus šiuos pokyčius, bus suvienodinta ir visų miesto policijos komisariatų struktūra ir dydis.

Po šių Vilniaus apskr. policijos struktūrinių pakeitimų tikimasi geresnio, operatyvesnio ir kokybiškesnio darbo organizavimo, prižiūrimų teritorijų suvienodinimo, optimalesnio finansinių ir žmogiškųjų išteklių panaudojimo, efektyvesnio policijos funkcijų įgyvendinimo, kokybiškesnio ir operatyvesnio piliečių aptarnavimo.

Įvykus pokyčiams, įsteigtų trijų Veiklos skyrių tyrėjai ir toliau dirbs bei priiminės gyventojus patalpose, Laisvės pr. 80. Gyventojai neturėtų patirti jokių nepatogumų, susijusių su šiais, valdymo struktūrą paprastinančiais ir lėšas taupyti padedančiais struktūriniais pakeitimais.

Dar šiais metais komisariatas turėtų įsikurti naujame policijos pastate Sietyno g., kurio statybas ketinama baigti trečiąjį ketvirtį. Pernai pradėtas statyti naujasis policijos pastatas bus vienu energetiškai efektyviausių valstybės pastatų, naudos šilumos ir elektros energiją iš atsinaujinančių šaltinių.

Skaityti visą pranešimą