Siurprizu varžovams tapęs Lukošiūnas: visą laiką tikiesi žaisti

Prieš 1 metus 49

Kauno „Žalgiris“ pergalingai užbaigė paskutinę Eurolygos dvigubą savaitę, o tikru siurprizu antrose rungtynėse tapo Karolis Lukošiūnas, jau savo pirmuoju prisilietimu prie kamuolio smeigęs tritaškį į varžovų krepšį.

Atkaklią kovą dėl patekimo į atkrintamąsias tęsiantis „Žalgiris“ penktadienį vakare 95:74 nugalėjo „Valencia“.

Iki šių rungtynių mažai pasireikšti gavęs K. Lukošiūnas šį kartą žaidė 11 minučių ir buvo vienas rezultatyviausių „Žalgirio“ ekipoje.

Snaiperis surinko 12 taškų, ir visus tolimais metimais (4/7 trit.). Tai buvo rezultatyviausios K. Lukošiūno sezono rungtynės Eurolygoje.

„Jau prieš rungtynes jautėsi gera atmosfera komandoje – kaip ir atsipalaidavę, bet tuo pačiu susikaupę. Visi vienas kitam padėjome, ypač gynyboje, užbaiginėjome greitas atakas ir tas atnešė pergalę“, – po mačo sakė krepšininkas.

Paklaustas, ar nenustebo sulaukęs šanso aikštėje jau pirmoje rungtynių dalyje, K. Lukošiūnas atsakė: „Visą laiką tikiesi žaisti. Būna, kad neišeini pirmoje pusėje, tada pasireikšti šansų galbūt turi mažiau, bet žinau, kad treneris per dvigubą savaitę naudoja daugiau žaidėjų. Šiandien aš buvau tas žaidėjas. Išėjau į aikštę ir iškart laisvas metimas. Kartais būna taip, o kartais prabėgioji ir negauni nieko.“

Pastarąjį kartą per Eurolygos rungtynes K. Lukošiūnas taškais pasižymėjo dar 23-iajame ture, kai į Belgrado „Partizan“ krepšį įmetė vienintelį tritaškį.

„Malonu žaisti, kaip tik atvažiavo tėtis, brolis ir draugė. Tuo labiau, kad tai buvo svarbios rungtynės.

Kiekvienam žaidėjui reikia (žaidimo laiko). Džiaugiuosi tokiomis rungtynėms, bet tuo pačiu suprantu, kad mūsų gynėjų rotacija yra plati, o treneris mato, kaip geriau jam“, – kalbėjo K. Lukošiūnas.

Paklaustas, ką jam pačiam reikštų „Žalgirio“ patekimas į atkrintamąsias, snaiperis atsakė, kad tai būtų svajonės išsipildymas.

„Žalgiris“ tikrai ne kiekvieną dieną papuola į atkrintamąsias, tai būtų svajonė. Darysime viską, kad ten patektume“, – pridūrė krepšininkas.

Gerame kelyje esantiems žalgiriečiams savo pergalių gali ir nepakakti, nes Vitorijos „Baskonia“ taip pat renka pergales ir neapleidžia aštuntos pozicijos.

„Žalgirio“ dar laukia dvikovos su Tel Avivo „Maccabi“ ir Miuncheno „Bayern“, o „Baskonia“ kausis prieš Vilerbano ASVEL ir Pirėjo „Olympiakos“.

Skaityti visą pranešimą