Šimonytė: ponia Blinkevičiūtė visada galvos, kad ji geriausiai žino, kaip suvaldyti infliaciją

Prieš 2 metus 151

Socialdemokratams teigiant, kad Vyriausybė vėluoja įvesti antiinfliacinių priemonių paketą, premjerė Ingrida Šimonytė aiškina, kad Vyriausybė visada susilauks kritikos iš opozicijos, ir tai yra normalu, nes tai parodo gyvą, normalią politiką. Pasak jos, svarbiausia yra tai, kad strateginiais klausimais, kurie susiję su saugumu bei karo Ukrainoje vertinimu, Lietuvoje yra pavydėtina vienybė.

„Dėl infliacijos visada bus kritikos, visada ponia Blinkevičiūtė galvos, kad ji geriausiai žino, kaip infliaciją suvaldyti, kad Vyriausybė miega. Vyriausybei visą laiką geriausiai atrodys, kad būtų gerai, jog kiti bent jau dirbtų taip, kaip Vyriausybė miega“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė I. Šimonytė.

Tačiau ministrė pirmininkė pažymėjo, kad šiuo metu svarbesnis prioritetas yra sutarti nacionalinio saugumo ir pagalbos Ukrainai klausimais.

„Manau, kad dirba visi ta pačia linkme ir daro viską, kad padėtų Ukrainai laimėti šį karą kuo greičiau“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad Vyriausybei trečiadienį svarstant biudžeto pataisas dėl antiinfliacinių priemonių, opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė siūlomą priemonių paketą ragino papildyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata būtiniausiems maisto produktams.

Politikė teigiamai vertino tai, kad Vyriausybė pagaliau ėmėsi antiinfliacinių priemonių paketo.

„Kai kurios šalys pirmąsias kovos su infliacija priemones pritaikė dar pernai vasarą. O dabar jau priima antrus ar trečius antiinfliacinius paketus. Taigi valdantieji eina teisinga kryptimi, bet žiauriai vėluoja. Štai anksčiau skelbta, kad priemonės bus patvirtintos iki Velykų, dabar aiškinama, kad teks dar palaukti.

Esu įsitikinusi, kad, siaučiant rekordinei infliacijai, galima surasti platų sutarimą Seime. Ir dėl PVM lengvatos būtiniausiems maisto produktams, ir dėl, pavyzdžiui, neapmokestinamo pajamų dydžio (NPD) prilyginimo minimaliai algai. Nes tokie įsipareigojimai yra fiksuoti daugelio parlamentinių partijų programose“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Mums svarbus tikslumas ir sklandi tekstų kalba. Jei pastebėjote klaidų, praneškite portalas@lrt.lt

Skaityti visą pranešimą