Šiaulietis bus teisiamas svetimu vardu paėmęs greitųjų kreditų už beveik 44 tūkst. eurų

Prieš 1 metus 103

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras Artūras Karjakinas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2021 metų rugpjūčio–spalio mėnesiais I. K., galimai pasinaudodamas pažįstamų asmenų patiklumu, sudarė jų vardu vartojimo kredito sutartis už beveik 44 tūkst. eurų. Įtariama, kad I. K., slapčia arba prisidengdamas išgalvotomis priežastimis, nufotografuodavo nukentėjusiųjų asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus ir jais pasinaudodamas prisijungdavo prie banko.

Skaičiuojama, kad I. K. sudarytos vartojimo kredito sutarčių sumos siekė nuo 1,2 tūkst. iki 7,6 tūkst. eurų. Dar daugiau nei 161 tūkst. eurų vyras pasikėsino įgyti, tačiau bankas teiktas paraiškas atmetė.

Apklausiamas įtariamuoju I. K. pripažino, kad yra priklausomas nuo azartinių lošimų. Pralošęs investicinio gyvybės draudimo santaupas ir išnaudojęs visas kredito įstaigų jam suteiktas paskolas vyras nutarė paimti kreditų savo tėvų, o vėliau – bendradarbių ir kitų pažįstamų asmenų vardu. I. K. tikėjosi, kad už pinigus iš kreditų atsiloš ir taip juos padengs, tačiau to padaryti nepavyko. Nukentėjusiųjų skaičiui padaugėjus iki dešimties vyras nutarė prisipažinti.

Baudžiamasis kodeksas griežčiausią bausmę už svetimo asmens dokumento panaudojimą ir dokumentų klastojimą numato laisvės atėmimą iki trejų metų, už apgaulės būdu įgytą didelės vertės svetimą turtą – laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą