Siaučiant infekcijoms, kai kurios mokyklos vėl priverstos dirbti nuotoliu, prie pediatrų kabinetų driekiasi eilės

Prieš 1 metus 93

Daugėjant sergančių vaikų ir mokytojų, Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazija šią savaitę dirba nuotoliu. Medikai sako, kad didžioji dalis vaikų ir suaugusiųjų serga ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų ligomis, daugėja gripo ir COVID-19 atvejų. 

Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos anglų kalbos mokytoja šįryt pamokas veda nuotoliu. Sako, dabar taip saugiau.

„Visa laimė, kad mes turime tą išeitį, kai tokia situacija, tikrai daug mokinių sergančių, daug mokytojų sergančių“, – tikina mokytoja Daiva.

Pasak gimnazijos direktorės, sergančiųjų daugėjo pastarosiomis savaitėmis, o pirmadienį sergant pusei mokinių ir beveik trečdaliui mokytojų, nuspręsta 4 dienas dirbti nuotoliu.

„Tie mokytojai, kurie susirgo anksčiau, jau žinau, trečiadienį pradės dirbti, vesti pamokas ir manau, kad tikrai pirmadienį mes jau pradėsime dirbti įprastai, kasdienio mokymosi būdu“, – prognozuoja direktorė Vida Greičiūtė.

Ši gimnazija – kol kas vienintelė iš ugdymo įstaigų rajone dirbanti nuotoliu, tačiau sergančių mokinių ir mokytojų yra ir kitose.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai sako, kad juos stebina, kaip sparčiai daugėja sergančiųjų – per savaitę skaičiuojama daugiau kaip pusė tūkstančio 100 tūkst. gyventojų. Didžioji dalis – vaikai.

„Tik laiko klausimas, kada tie sergamumo šuoliai bus ir kitose savivaldybėse, nes prasidėjo tas kiek netikėtas žiemos periodas, žiemiški orai, matyt, žmonės daugiau laiko praleidžia patalpose“, – svarsto Visuomenės sveikatos centro Jurbarko skyriaus vedėja Jolita Lapėnienė.

Daugiausia pacientų Jurbarko rajone turinčiame pirminės sveikatos priežiūros centre – eilės prie pediatrų durų.

Vaikų ligų gydytoja sako – daugelis sergančiųjų gydosi namuose.

„Visi aukštai karščiuoja, visiems užgulusios nosys, peršti gerklę, sausai pakosėja, tokiais simptomais daugiausiai visi skundžiasi nuo mažiukų iki pačių mažiausių. Praeitą savaitę vieni buvo, jau nuo pirmadienio tų anų sesės ir broliai serga“, – pasakoja vaikų ligų gydytoja Sigutė Drusytė-Kurilavičienė.

Vadovė sako, daugiausia vaikai ir suaugusieji serga ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų ligomis.

„Virusų yra visokių visokiausių, <...>, gripo, kaip sakiau, yra mažiau, bet irgi ženklus padidėjimas, o COVID-19 infekcijos šiaip tie karščiuojantys pacientai, kuriems buvo nustatytas neigiamas testas, jie visi buvo pasiskiepiję“, – pabrėžia Jurbarko poliklinikos direktorė Remigija Mencienė.

NVSC duomenimis, praėjusią savaitę didžiausiais sergamumas buvo Kauno, mažiausiais – Utenos apskrityje. Specialistai sako, saugantis virusinių susirgimų, reikia dėvėti kaukes, plauti rankas, valyti ir dezinfekuoti patalpas.

Skaityti visą pranešimą