Sėkmės „Žalgiriui“ linkėjęs A.Mumbru nebuvo užtikrintas dėl „Valencia“ ateities Eurolygoje

Prieš 11 mėnesius 69

Kauno „Žalgiris“ šį sezoną tapo neįkandamu Valensijos „Valencia“ ekipai, kuri apmaudžiai krito namie (82:84), o Lietuvoje jau neturėjo šansų (74:95).

Šiuo pralaimėjimu sudegė ir paskutiniai „Valencia“ šansai žengti į atkrintamąsias, kurie ir prieš išvyką į Kauną buvo tik teoriniai.

Po rungtynių Ispanijos klubo strategas Alexas Mumbru nenuvertino savo ekipos pastangų, palinkėdamas „Žalgiriui“ sėkmės atkrintamųjų lenktynėse prieš jo tautiečius Vitorijos „Baskonia“.

„Sveikinimai „Žalgiriui“ su pergale, neįtikėtina atmosfera, neįtikėtina arena. Rungtynių pradžioje praleidome daug dvitaškių, jie rungtynes nulaužė per paskutines dvi antrojo kėlinio minutes. Antroje pusėje laikėmės per 11–12 taškų, bet žalgiriečiai pataikė kelis sudėtingus paskutinių sekundžių metimus. Mes kovojome iki pabaigos ir tiek. Sveikinimai „Žalgiriui“ išsaugant atkrintamųjų šansus, o mums dar liko keli mačai, per kuriuos bandysime pasirodyti kuo geriau“, – teigė ispanas.

– Minėjote, kad liko tik dvejos rungtynės. Kaip vertinate visą savo ekipos sezoną?

– Manau, kad Eurolygoje gerai varžėmės iki paskutinio mėnesio, kai pasipylė traumos. Turime dar dvejas rungtynes, bandysime siekti pergalės, nes užbaigti sezoną pralaimėjimais mums nebūtų gerai.

– Dar nežinia, ar būsite Eurolygoje kitą sezoną, kokie yra jūsų lūkesčiai?

– Norime to. Klubui yra sudėtinga, visada nori varžytis Eurolygoje, bet gali likti Europos taurėje. Norime būti Eurolygoje ir dėl to kovojame. „Valencia“ yra klubas, kuris turi viską, kad žaistų Eurolygoje, bet tai nėra mūsų sprendimas.

– Gal turite daugiau žinių iš Eurolygos apie kitą sezoną?

– Norime žaisti čia, bet žinome, kad neturime ilgalaikės licencijos. Kartais klubui būna sudėtinga formuoti komandą, nes nežinai, žaisi Eurolygoje ar Europos taurėje.

– Kokie yra „Žalgirio“ šansai įšokti į atkrintamąsias aplenkiant Vitorijos „Baskonia“?

– Jie turi gerą areną, žaidžia gerai, puikiai ginasi. Jiems dar reikės laimėti rungtynių, kad žengtų į atkrintamąsias. Linkime sėkmės „Žalgiriui“, finalo ketvertas vyks Kaune ir visi čia nori, kad „Žalgiris“ iškoptų į atkrintamąsias.

Skaityti visą pranešimą