Sekmadienis atneš orų pokyčių: atkeliaus drėgmė ir gūsingas vėjas

Prieš 1 metus 65

Ši savaitė turėtų pasibaigti drėgnais ir permainingais orais, nors šeštadienis ir išliks sausas. Taip pat turėtų prasidėti ir kita savaitė, LRT RADIJUI sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė. 

Šeštadienį aplankys gana sausi orai, žymesnių kritulių nenumatoma, tačiau orai bus niūrus. Nors šalies orus lemia anticiklono gūbrys ir saulės turėtų būti daug, aukštesniuose atmosferos sluoksniuose stūksantis ciklonas neleis saulei pasirodyti, tad diena bus debesuota. Trumpai pragiedrulių gali pasirodyti tik vakariniame šalies pakraštyje.

Šeštadienį ryto valandomis eismo sąlygas sunkins plikledis, bus slidžių kelio ruožų. Vėjas pūs nestipriai ir iki vidudienio bus besikeičiančios krypties, o nuo vidudienio suksis iš pietvakarių, vakarų.

Įdienojus temperatūra pasiskirstys nuo 3 laipsnių šalčio šiaurės rytiniame šalies pakraštyje iki vieno laipsnio šilumos Žemaitijoje ir pietvakariniuose šalies rajonuose, o arčiau jūros oras gali spėti sušilti ir iki 3 laipsnių šilumos.

Sekmadienis atneš orų pokyčius – prie Lietuvos artės aktyvus Atlanto ciklonas kartu su atmosferos frontais. Sekmadienį tiek dieną, tiek naktį daugelyje vietovių iškris krituliai. Dažniausiai jie bus nedideli, bet mišrūs. Nakties metu labiau vyraus sniegas ir šlapdriba, o dieną – šlapdriba ir lietus.

Kai kuriose Lietuvos vietovėse formuosis lijundra, o kartu su ja – ir plikledis, todėl ryto valandomis, dienos metu vairuojantys ar einantys žmonės turėtų būti šiek tiek atidesni, perspėja sinoptikė S. Dalinkevičiūtė.

Stiprės pietvakarių, vakarų vėjas iki 8–13 m/s. Temperatūra nakties metu pažemės iki 1–6 laipsnių šalčio, o pajūryje išliks silpnai teigiama, ten bus tarp 0–2 laipsnių šilumos.

Dienos metu turėtų vyrauti silpnai teigiama temperatūra beveik visoje šalyje ir pasiskirstyti tarp 0–4 laipsnių šilumos. Tik pietrytiniame šalies pakraštyje gali būti nežymiai šalčiau ir ten kai kur termometrai gali rodyti ir 1 laipsnį šalčio.

Kitos savaitės pradžia bus drėgna. Daug kur pasirodys krituliai, kurie bus pereinantys: sniegas, šlapdriba, kuriuos keis lietus. Stiprės pietvakarių, vakarų vėjas. Jis jau daugelyje vietovių turėtų būti gūsingas, gūsiai turėtų siekti 15–20 m/s.

Temperatūra bus gana panaši kaip savaitgalį. Turimais dabartiniais duomenimis, nurodo sinoptikė, pirmadienio naktį oras turėtų atvėsti nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Dieną visoje šalyje temperatūra ir vėl turėtų būti teigiama, tarp 0–5 laipsnių šilumos.

Daugiau – specialioje LRT.lt orų skiltyje.

Skaityti visą pranešimą