Seime – siūlymas supaprastinti garažų savininkų susirinkimų tvarką

Prieš 1 metus 86

Seimas spręs, ar supaprastinti garažų bendrijų savininkų susirinkimų tvarką.

Parlamentas šią savaitę priėmė svarstyti tokias Daugiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties pastatų savininkų bendrijų įstatymo pataisas, kurias parengė Laisvės frakcijos narė Silva Lengvinienė.

Siūloma nustatyti, kad pakartotiniuose susirinkimuose kvorumas nebūtų reikalingas, o sprendimai būtų priimami, kai už juos balsuotų daugiau kaip pusė bendrijos narių.

Nesant kvorumo, dabar susirinkimas laikomas neįvykusiu ir turi būti šaukiamas iš naujo. Pakartotinis susirinkimas būna teisėtas, kai atvyksta daugiau kaip ketvirtadalis bendrijos narių.

S. Lengvinienė sako, kad šią nuostatą sunku taikyti garažų savininkus vienijančioms bendrijoms.

„Surinkti kvorumą yra sunkiai įmanoma. Istoriškai susiklostė, kad daugelis garažų bendrijų buvo įkurtos labai seniai ir daugiau jokios veiklos nevykdė. Keitėsi garažų savininkai, apie pokyčius bendrijos nebūdavo informuojamos ir naujų savininkų kontaktų negaudavo“, – pristatydama pataisas Seime kalbėjo parlamentarė.

Todėl, pasak jos, iškilus problemoms, pavyzdžiui, dėl elektros įvedimo ar remonto darbų, kurias galima išspręsti tik visuotinio bendrijos susirinkimo metu, kvorumo surinkti nepavyksta.

Skaityti visą pranešimą