Savivaldybė sureagavo į gyventojų skundus dėl koncertų Vingių parke

Prieš 1 metus 124

Vasarą padaugėjo gyventojų skundų dėl muzikos, sklindančios iš Vingio parke rengiamų koncertų. Šį mėnesį MadeinVilnius.lt redakciją gavo net kelis aplinkinių rajonų gyventojų skundus dėl naktį garsios muzikos, sklindančios iš Vingio parko estrados. Pasidomėjome, kaip į tokius skundus reaguoja savivaldybė.

Po birželio 7 d. Vingio parke vykusio grupės „Maneskin” koncerto savivaldybė sulaukė 4 gyventojų skundus. Skundus parašę gyventojai sulaukė savivaldybės atsakymą, kad per metus yra leidžiama rengti apie 1000 įvairių renginių visoje savivaldybės teritorijoje. Jie vyksta įvairiose miesto vietose: senamiestyje, parkuose, gyvenamuosiuose rajonuose. Savivaldybė apgailestauja dėl sukeltų nepatogumų, tačiau taip pat nori atsižvelgti į kitų vilniečių poreikius, kurie noriai dalyvauja įvairiuose kultūriniuose renginiuose.

„Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 4 straipsnio 8 punkte įtvirtintas bendruomenės ir atskirų savivaldybės gyventojų interesų derinimo principas, kuriuo grindžiama vietos savivalda. Priimdama sprendimus dėl renginių organizavimo, Savivaldybė siekia suderinti įvairių visuomenės narių interesus, nenori sukelti nepatogumų gyventojams, bet tuo pačiu negali uždrausti organizuoti renginius, kuriuose dalyvauja ir kuriais džiaugiasi daug vilniečių bei miesto svečių”, – sako Vilniaus miesto savivaldybės administracija.

Savivaldybės administracija siekia ne tik pagerinti vilniečių gyvenimo kokybę, suteikdami galimybę džiaugtis pasaulinio lygio atlikėjų koncertais, bet ir sušvelninti buvusio karantino padarinius verslui.

Policija skundų dėl triukšmo negavo. Jeigu gyventojai patiria nepatogumų dėl triukšmo, jie gali kreiptis tiesiogiai į policiją arba savivaldybę. Institucijos, gavusios pranešimus, reaguoją į juos. Visgi jeigu organizatoriai nepažeidžia teisės aktais nustatytų reikalavimų, gyventojams teks pasitenkinti institucijų ir organizatorių atsiprašymu dėl sukeltų nepatogumų.

„Suprasdami asmenų teisę į poilsį ir ramybę, apgailestaujame dėl patirtų nepatogumų, tačiau siekiame bendradarbiauti, palaikyti ir rasti abipusį supratimą, vertinti visų visuomenės narių poreikius, gyvenimą atvirame ir daugialypiame Vilniuje, naktinės ekonomikos naudą”, – komentuoja savivaldybė.

Neseniai portalas MadeinVilnius.lt vykdė apklausą, ar koncertų garsas iš Vingio parko pasiekia gyventojų namus. Su apklausos rezultatais galima susipažinti čia.

MadeinVilnius.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „Naujosios medijos grupės“ sutikimo neleidžiama.

Skaityti visą pranešimą