Šalčininkų rajone pričiuptas vyras versliuką perkraustė į Vilnių

Prieš 1 metus 97

Policija informuoja, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d., 1992 str.

Jašiūnų miestelio gyventojas Šalčininkų policijai įkliuvo birželio 14 d. apie 6 val. kelyje Baltoji Vokė - Pagiriai – Kirtimai, kai patikrinimui buvo sustabdytas jo vairuojamas automobilis „Škoda Octavia“. Tuomet paaiškėjo, kad Jašiūnų mstl. gyventojas (gimęs 1968 m.) vairavo vilnietei priklausančią transporto.

Patikrinimo metu vyras patikino, kad draudžiamų daiktų neturi, tačiau, patikrinus automobilio bagažinę bei saloną, rasti polietileniniai maišai, kuriuose buvo plastikiniai buteliai su namine degtine. Iš viso automobilyje buvo rasta apie 50 l naminės degtinės.

Praėjus vos 3 dienoms, ankstų birželio 17-osios rytą, Šalčininkų r. Policijos komisariato pareigūnai, tęsdami policines priemones, sostinės Kalvarijų g. sulaikė tą patį prieš kelias dienas jiems įkliuvusį Jašiūnų miesto gyventoją, kuris nelegalią veiklą tęsė sostinėje – netoli Kalvarijų turgaus buvo įsirengęs nelegalaus alkoholio ir kontrabandinių cigarečių slėptuvę.

Policijos pareigūnų sulaikomas vyras įvairiais būdais bandė juos suklaidinti, aiškino, kad jokio sandėliuko šalia Kalvarijų turgaus neturi ir slėpti taip pat neturi ką, o pats, laikydamas rankose raktą, paslapčia norėjo juo atsikratyti. Pareigūnams tai pastebėjus, pastarasis melavo, nežinąs nuo kokios patalpos šis raktas.

Pareigūnams panaudojus spec. įrangą ir nuosekliai apžiūrėjus šalia gyvenamųjų namų esančius sandėliukus, daugiabučio namo rūsyje, buvo rasta ir paimta 77 butelių 1 l talpos su neaiškios kilmės alkoholiu pavadinimu „X5-10“. Šis skystis naudojamas skiedžiant jį ir platinant patikliems pirkėjams. Taip pat sandėliuke rasta daugiau nei 7 tūkstančiai pakelių cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikoje nustatyto pavyzdžio banderolėmis, bei 120 butelių 1 l talpos su neaiškios kilmės degtine pavadinimu „Mara“. Pareigūnai aiškinasi šio alkoholio sudėtį ir poveikį žmogaus sveikatai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d., 1992 str.

Policijos pareigūnai įspėja: nepirkite nelegalaus alkoholio iš nelegalaus alkoholio pardavimu užsiimančių asmenų, nes nesvarbu, kokie pavadinimai užrašyti ant butelių, į kuriuos šis „alkoholis“ išpilstytas, – tai gali būti pavojinga sveikatai ir gyvybei.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą