„Real“ komandoje spindėjęs meksikietis nusprendė baigti karjerą

Prieš 1 metus 87

Šiuo metu Puerto Rike rungtyniaujantis Gustavo Ayonas nusprendė, kad dės tašką profesionalaus krepšininko kelyje.

Balandžio 1-ąją 37-ąjį gimtadienį minėjęs 208 cm ūgio meksikietis pasitrauks iš profesionalaus sporto po šio sezono, kuris Puerto Rike finišuos vasaros pabaigoje.

G.Ayonas Europos krepšinio gerbėjams geriausiai pažįstamas iš pasirodymo Madrido „Real“ klube, kur žaidė 2014–2019 metais ir dukart tapo Eurolygos čempionu. 2015–2016 m. sezone G.Ayonas fiksavo geriausią statistiką per visą karjerą – 18,4 taško ir 7,9 atkovoto kamuolio.

Centras per savo karjerą yra žaidęs Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA), kur gynė Naujojo Orleano „Pelicans“, Orlando „Magic“, Milvokio „Bucks“ ir Atlantos „Hawks“ garbę. Europoje paskutine karjeros stotele tapo Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipa, kurioje rungtyniavo 2019–2020 m. sezone.

G.Ayonas be jau minėtų Eurolygos titulų dar 4 sykius laimėjo Ispanijos lygą, 3 kartus – šalies taurę. Dukart pavyko tapti Meksikos čempionu.

Šiame sezone Puerto Rike G.Ayonas per 24 minutes įmeta 6,7 taško, atkovoja po 7 kamuolius, atlieka 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir renka 14,9 naudingumo balo.

J.Vainauskas: kodėl paliko „Lietkabelį“, kaip rado Čanaką, kodėl dirbo su „BeoBasket“ ir kaip su „Žalgiriu“ varžėsi dėl Jankūno parašo

Skaityti visą pranešimą