Radviliškio ligoninėje pagalbos nesulaukta…

Prieš 1 metus 147


Radviliškio ligoninėje vis dažniau pasitaiko įvairių skandalų bei nepatenkintų pacientų nusiskundimų. Net socialiniuose tinkluose ėmė lietis žinutės dėl medikų dėmesio stokos ar nekokybiškai suteiktos pagalbos bei gydymo.

Moters iš Radviliškio skundas

„Vyrui Radviliškio ligoninėje rugpjūčio 18 dieną buvo atlikta kryžminio kelio raiščio operacija. Rugpjūčio 22 dieną vyriškis paleistas iš ligoninės. Operavęs gydytojas išrašė namo, paaiškino, kad siūlus reikės išsitraukti po 13 dienų ir pasirodyti pas operavusį gydytoją po reabilitacijos. Tai būtų apie spalio 10 dieną. Rugpjūčio 25 dieną, perrišant koją, pastebime, kad siūlė kraujuoja ir mėlynuoja didelis plotas aplink siūlę. Kadangi esame ne gydytojai, tačiau ir durnam aišku, kad tai, ką matome, tikrai negražus vaizdas. Vykstame į Radviliškio priimamąjį (vykstame ten todėl, kad jau vakaras, gydytojas nebedirba).

Nuvykus pasitiko mus budinti seselė. Žmonių, prašančių pirmosios pagalbos, nė vieno. Paaiškiname situaciją, o ji mums aiškina, kad jie yra suteikiantys pirmąją pagalbą tik tada, kai ranka su žaizda, koja su žaizda ir panašiais atvejais. Tai mūsų atveju pirmoji pagalba vyrui būtų suteikta, jei būtų atvykęs jau be kojos. Mes aiškiname situaciją toliau, prašome, kad iškviestų budintį gydytoją ir tiesiog apžiūrėtų žmogų. Galu gale nuramintų, kad čia tikrai nėra nieko bloga. Vargais negalais  seselė paskambino gydytojui. Labiau tikiu, kad ji neskambino, o pasikalbėjo pati su savimi telefonu.

Pakalbėjusi telefonu su gydytoju seselė mums sakė, kad gydytojas neateis, nes jis neoperavo ir nieko neapžiūrinės. Taip, mes suprantame, kad jis neoperavo, kad jis ne traumatologas, o chirurgas. Bet žmogus atvyko pagalbos, išsigandęs, nes nežino, ką daryti, kur kreiptis?..

Prašome tos pačios seselės apžiūrėti vyro koją kaip medikės. Tikimės… Be reikalo… Vyro priimamajame neapžiūrėjo…

Rugpjūčio 26 – osios naktį vyrui sukyla temperatūra, krečia drebulys. Ryte koja su ta pačia pamėlynavusia vieta ir ištinusi kaip kaladė. Vėl vykstame į Radviliškio priimamąjį. Sutinkame jau kitą sesutę. Paaiškiname vėl situaciją ir kad naktį kilo temperatūra. Iš kažkur išdygsta vėl ta pati seselė, kuri mums nesuteikė pagalbos 25 dieną. Ji buvo nustebusi, ko mes čia vėl atvažiavome ir kiek mes dar čia važinėsime.

Na, gerbiamoji, jei mums viskas būtų gerai, tikrai nevažiuotume trukdyti jūsų ,,labai užimto” darbo… Šiaip ne taip iškviečia budintį chirurgą, kuris apžiūrėjo vyro koją, padarė kraujo tyrimą. CRB buvo padidėjęs – 51,6. Išrašė antibiotikų gerti po 500 mg 2 kartus per dieną – vaikiška dozė. O kad koja sutinusi, atsakymas – taip turi būti.

Ačiū jums, gydytojai, ir už tiek. Jūs bent jau pažiūrėjote į tai rimčiau. Nieko nelaukę nusprendėme vykti į Šiaulių Respublikinės ligoninės priimamąjį. Ten mumis pasirūpino kaip priklauso: ištraukė iš kelio susikaupusius vandenis, kurių, pasirodo, buvo tikrai nemažai! Atliko kraujo tyrimus ir paaiškino, kaip elgtis toliau šitokioje situacijoje. Tad norėtumėm tai ,,puikiai” sesutei su gražiu rožiniu kostiumėliu perduoti linkėjimų ir palinkėti atsidurti tokioje situacijoje, kaip atsidūrėme mes. Reziumė –  jei ištiko bėda ir reikia vykti į priimamąjį, tai tikrai ne į Radviliškio!“,- savo nepasitenkinimą Radviliškio ligoninės priimamojo skyriaus darbu socialinėje erdvėje liejo rajono gyventoja.

Dėl įvykio pradėtas tyrimas

Pasiteiravome Radviliškio ligoninės vadovo Vaido Smalinsko, kaip jis vertina šią nemalonią situaciją. „Atsakydami į Jūsų paklausimą, pranešame, kad dėl Jūsų aprašytos situacijos ligoninėje pradėtas vidinis tyrimas, todėl informacija šiuo metu nebus teikiama“,- atskriejo atsakymas iš šios įstaigos vadovo.

Tad skaitytojus informuosime vėliau, koks buvo vidinio tyrimo rezultatas. Šią istorija norisi pabaigti vienu sakiniu: „Kur dingsta žmogiškumas?“

Gyventojai, susidūrę su dėmesio stoka gydymo įstaigose gali kreiptis į „Radviliškio krašto“ redakciją.

Radviliškietės vyras po kelio operacijos pradėjus raudonuoti žaizdai pagalbos sulaukė ne Radviliškio, o Šiaulių ligoninėje
Skaityti visą pranešimą