Prokuratūra: Kauno rajone rugpjūtį du lėktuvo pilotai žuvo dėl nelaimingo atsitikimo

Prieš 1 metus 48

Kauno rajone rugpjūtį per lėktuvo avariją du pilotai Vladimiras Nikonovas ir Artūras Šimkus žuvo dėl nelaimingo atsitikimo, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl rugpjūčio 8 dieną nukritusio orlaivio ir žuvusių pilotų, siekiant nustatyti, ar avariją galėjo lemti kokia nors trečiųjų asmenų nusikalstama veika ar neatsargumas, techninis gedimas, staiga sutrikusi pilotų sveikata bei kitos priežastys.

Pasak pranešimo, įvertinęs visus ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis ir nenustatęs jokių galimai padarytos nusikalstamos veikos požymių, prokuroras priėmė sprendimą ikiteisminį tyrimą nutraukti, o tragediją pasibaigusį įvykį įvertino kaip nelaimingą atsitikimą.

Nurodoma, jog įvertinus visas ikiteisminio tyrimo metu gautas specialistų išvadas, institucijų pateiktus dokumentus, liudytojų parodymus, kitą tyrimui reikšmingą medžiagą konstatuota, kad lėktuvas buvo techniškai prižiūrėtas ir tvarkingas, skrydis vyko turint visą reikalingą dokumentaciją, pilotai neturėjo jokių nustatytų sveikatos problemų. Tyrimo metu taip pat nebuvo gauta duomenų, jog avariją galėjo nulemti netinkamas skrydžio valdymas.

Ultralengvasis lėktuvas praėjusių metų rugpjūčio 8 dieną nukrito ir užsidegė Kauno rajone, Armaniškių kaime. Žuvo abu juo skridę pilotai.

Skaityti visą pranešimą