Prancūzijos ministrą šokiravo incidentas stotyje, kai traukinys pervažiavo katiną

Prieš 1 metus 62

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas penktadienį pareiškė esąs „ypač sukrėstas“ incidento, kai išvykdamas iš judrios Paryžiaus stoties traukinys, regis, tyčia suvažinėjo naminį katiną.

Ministras kalbėjo po to, kai gyvūnų teisių grupė šią savaitę pateikė skundą nacionalinei geležinkelių operatorei SNCF dėl augintinio žūties Monparnaso stotyje sausio 2 dieną.

Keleivės Georgia ir jos 15 metų dukra Melaina sakė, kad jų augintinis Neko ištrūko iš kelioninio krepšio ir dingo po greituoju traukiniu joms rengiantis išvykti į Bordo. Jos 20 minučių įtikinėjo darbuotojus išgelbėti katiną, tačiau traukinys pajudėjo ir jį užmušė.

„Matėme jį perpjautą per pusę“, – gyvūnų teisių asociacijai „30 milijonų draugų“ sakė Melaina. „Jie mums pasakė, kad tai ne jų problema, kad tai tik katė ir kad mes turėjome pririšti ją prie pavadėlio“,– sakė ji. Po to traukinių bendrovė pasiūlė keleivėms nemokamus bilietus į Bordo, teigė jos.

Asociacija „30 milijonų draugų“ pranešė pateikusi skundą dėl „žiauraus elgesio, dėl kurio žuvo gyvūnas“. Jei byla pasieks teismą, už tai gresia bauda iki 75 tūkst. eurų ir penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

SNCF teigė apgailestaujanti dėl „tragiško“ incidento, tačiau tikino, kad leistis ant bėgių griežtai draudžiama dėl elektros smūgio pavojaus.

G. Darmaninas penktadienį sakė buvęs „ypač sukrėstas SNCF elgesio ir to, kaip ji sutvarkė šį siaubingą reikalą“. „Tyrimas nustatys, kas turi būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn“, – sakė ministras.

G. Darmaninas paskelbė, kad policijos pareigūnai 4000 stočių visoje šalyje bus mokomi reaguoti į gyvūnų pervežimą ir prievartą prieš gyvūnus. Asociacija „30 milijonų draugų“ pasveikino šį sprendimą, bet pabrėžė, jog būtina „deramai informuoti magistratus ir taikyti baudžiamąsias priemones“.

Skaityti visą pranešimą