Policija paskelbė dramatišką vaizdo įrašą: Mažeikiuose išgelbėtos į tvenkinį įlūžusios mergaitės

Prieš 1 metus 63

Pirmadienį šalies ugniagesiams gelbėtojams teko gelbėti tvenkinyje Mažeikiuose įlūžusias 8 ir 9 metų mergaites, o Raseinių rajone rizikuoti ant plono ledo nusprendusio žvejo išgelbėti jau nepavyko.

Anot Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešimo, dvi mažametes mergaites ant vandens telkinio ledo Mažeikiuose, ties Sedos gatve, atviliojo noras palesinti antytes. Ledas jų neatlaikė.

„Laimei, praeivis laiku pastebėjo įsikibusias į ledo lytį ir tvenkinyje plūduriuojančias mergaites. Pirmieji į įvykio vietą atlėkę Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai čiupo automobilyje buvusią virvę ir bandė pasiekti mergaites, tačiau tuoj pat įvykio vietoje atsiradę ugniagesiai prie jų nuskubėjo valtimi. Gelbėtojų ištrauktos iš šalčio drebančios mergaitės iš karto buvo perduotos medikams, kurie jas išgabeno į ligoninę“, – rašoma pranešime.

Pasak pareigūnų, medikai konstatavo, kad aštuonmetės ir devynmetės kūno temperatūra tesiekė 35 laipsnius. Tačiau nušalimų ar kitokių sužalojimų nepatyrė.

„Mergaičių mamas policijos pareigūnų telefoninis skambutis vienu metu ir išgąsdino, ir nuramino. Mažamečių nuotykiai baigėsi sėkmingai. Ir mergaitės vakar atšventė savo antrąjį gimtadienį. Tačiau sėkmė ne visada ir ne visus lydi“, – rašoma policijos pranešime.

Policijos pareigūnai ragina nuolat kalbėti savo vaikams, kad ledas ant įvairių vandens telkinių visada labai apgaulingas ir pavojingas, o ypač šiuo metu, kai šaltuko tik vienas kitas laipsnis.

Pirmadienį smarkiai liūdnesnis įvykis fiksuotas Raseinių rajone, netoli Daugėliškių kaimo esančiame Plikių tvenkinyje. Apie 18 val. iš jo buvo ištrauktas nuskendęs 61-nerių metų Ariogalos gyventojas. Anot Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato, tragedijos vietą surado vyro draugas, kuris visą dieną niekaip negalėjo susisiekti telefonu su nuskendusiuoju. Paskambinęs ariogališkio moteriai, jis sužinojo, kad ir ji nieko nežino apie savo vyrą. Jis turėjęs ją parvežti namo, tačiau to nepadaręs.

„Draugui sukirbėjo bloga nuojauta, nes dingusysis buvo žadėjęs eiti žvejoti. Nuvykęs į įprastą jo žvejybos vietą, Plikių tvenkinį, vyras išvydo stovintį apsnigtą draugo automobilį, ant ledo – žvejo dėžę, o už 50 metrų nuo kranto – eketę. Žmogaus nebuvo. Bloga nuojauta vyrą visai užvaldė. Ir ji pasitvirtino – iškviesti ugniagesiai gelbėtojai iš eketės ištraukė dingusį ariogališkį. Vyro rankose buvo tvirtai sugniaužti smaigai, tačiau jie žvejo neišgelbėjo, nes ledas buvo labai plonas ir smaigai, smigdami į ledą, jį tik skaldė“, – rašoma pranešime.

Skaityti visą pranešimą