Po Mindaugo tiltu dingo mėnulis

Prieš 1 metus 104

Neseniai rašėme, kad Vilnius pradėjo pasiruošimus miesto šviesų festivaliui, o pirmoji pakabinta instaliacija tapo mėnulis, pakabintas po Karaliaus Mindaugo tiltu. Po dienos mėnulis dingo. Kaip paaiškėjo – dėl techninių priežasčių.

Ne, jis nenuskendo ir jo nepavogė. Įspūdinga instaliacija turėjo būti nukabinta nuo tilto dėl Lietuvoje vyraujančių oro sąlygų.

„Mėnulio instaliacija po Mindaugo tiltu buvo testuojama ruošiantis artėjančiam Vilniaus šviesų festivaliui. Visgi dėl blogų oro sąlygų minėtoje vietoje nėra techninių galimybių užtikrinti jos ilgalaikio įrengimo”, – portalui MadeinVilnius.lt pakomentavo Birutė Uladovskaitė, agentūros „Jump Agency” projekto vadovė.

Ar instaliacija bus grąžinta į Mindaugo tiltą ar bus perkelta kitur – neaišku. Instaliacijos savininkai kol kas aiškinasi technines galimybes.

Portalui pavyko užfiksuoti instaliaciją testavimo dieną. Nuotraukas galima pamatyti čia.

Kasmet sausio 25-ąją – per Vilniaus miesto gimtadienį – nušvinta jam skirtas Vilniaus šviesų festivalis. 2019 m. pirmą kartą ryškią šventę miestui dovanojęs festivalis tęsia tradiciją – šįmet vyks penktąjį kartą ir Vilnių sveikins 700-ojo jubiliejaus proga. Grožėtis instaliacijomis bus galima sausio 25 – 28 dienomis.

MadeinVilnius.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „Naujosios medijos grupės“ sutikimo neleidžiama.MadeinVilnius.lt

Skaityti visą pranešimą