Po diskvalifikacijos pikti plaukikai: turėjome vienintelę užduotį – nebūti diskvalifikuoti

Prieš 1 metus 82

Lietuvos plaukikų komanda 4 po 100 m kombinuotos estafetės varžybose neparodė labai gero laiko, o galiausiai gavo ir diskvalifikaciją už stiliaus klaidą per posūkį.

Erigo Grigaičio, Andriaus Šidlauskas, Deivido Margevičiaus ir Dano Rapšio komanda estafetės rungtį įveikė per 3 min. ir 37,66 sek., savo plaukime buvo šešti, tačiau galiausiai paaiškėjo, kad lietuviai buvo diskvalifikuoti.

Diskvalifikacijos priežastis – A. Šidlausko stiliaus klaida atliekant posūkį ties 150 m riba.

Lietuvių laikas būtų jiems leidęs užimti 15-ą vietą, bet finalui to nepakaktų.

Po plaukimo atrodė, kad diskvalifikacija užsidirbta už kažkurio sportininko per ankstyvą įšokimą į baseiną, tačiau po kiek laiko paaiškėjo ir tikroji priežastis.

„Visi į baseiną sušoko teisingai“, – netrukus po plaukimo trumpąja žinute žurnalistus informavo rinktinės vyr. treneris Žilvinas Ovsiukas. Netrukus paaiškėjo, kad A. Šidlauskas padarė klaidą plaukimo stiliuje, už kurią diskvalifikuojama visa komanda.

Tai antroji Lietuvos plaukikų diskvalifikacija estafetėse šiame pasaulio čempionate. Anksčiau mišrioje kombinuotoje 4 po 100 m estafetėje estafetėje D. Margevičius buvo per anksti įšokęs į baseiną.

Būtent per ankstyvų įšokimų visi keturi plaukikai ypač saugojosi, nes turi karčios patirties ir iš Tokijo olimpinių žaidynių.

„Vienintelė užduotis buvo, kad „nenuimtų“. Tai ir padarėme. Neturiu žodžių“, – ant savęs ir komandos pyko D. Rapšys, sakęs, kad pats į baseiną šoko su labai didele atsarga.

„Atrodo, kad visi labai saugiau šokome, tik tada, kai kitas palietė sienelę, taip užtikrintai. Bent jau, kai atplaukė Erikas“, – po plaukimo kalbėjo A. Šidlauskas, tuo metu dar nežinojęs, kad jis padarė lemtingą klaidą, tačiau ne šokdamas į baseiną, o kitoje vietoje.

„Pavedėme trenerį“, – nusiminęs sakė D. Margevičius.

Greičiausiai atrankoje plaukė JAV komanda (3:32,91), aplenkusi Prancūzijos (3:32,98) ir Italijos (3:33,02) plaukikus. Finale taip pat varžysis Australija, Didžioji Britanija, Vokietija, Kinija ir Austrija.

Priminsime, kad šeštadienio vakarą dėl dar vieno medalio varžysis Rūta Meilutytė.

R. Meilutytė 50 m krūtine finale plauks nuo 19:09 val. Lietuvos laiku.

Tiesioginę šių plaukimų transliaciją iš Budapešto nuo 19 val. galėsite stebėti per LRT ir portale LRT.lt.

Skaityti visą pranešimą