Po diskvalifikacijos grįžęs rusas šachmatų didmeistris Karjakinas pasirodė su „Putino komanda“ apranga

Prieš 1 metus 61

Po to, kai baigėsi Tarptautinės šachamtų federacijos (FIDE) sankcijos rusui Sergejui Karjakinui, pastarasis apie tai paskelbė socialiniuose tinkluose ir vėl išreikė savo palaikyma karą prieš Ukrainą pradėjusiai Rusijai.

Priminsime, kad S. Karjakinas šių metų vasario 27-ąją šachmatininkas išplastino viešą pareiškimą, palaikantį Rusijos karą prieš Ukrainą.

FIDE pritaikė S. Karjakinui sankcijas nuo kovo 21-os dienos šešiems mėnesiams. Balandžio 6-ąją Rusijos šachmatų federacija apskundė šį sprendimą, bet skundas buvo atmestas.

Tviteryje S. Karjakinas paskelbė nuotrauką su aprašu: „Diskvalifikacija baigta“.

Joje matoma, kad šachmatininkas dėvi megztinį, ant kurio užrašyta „Putino komanda“.

Disqualification finished!
😉😉😉 pic.twitter.com/IJSXpa4Jhv

— Sergey Karjakin 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 (@SergeyKaryakin) September 25, 2022

Kaip skelbia Suomijos nacionalinis transliuotojas „Yle“, FIDE negali antrą kartą suspenduoti šachmatininko už tą patį pažeidimą – tai įmanoma tik tada, jei nacionalinė federacija pateiktų skundą.

„Svarbu nepamiršti, kad jam buvo uždrausta dalyvauti varžybose dėl jo nuomonės, o ne dėl jo veiksmų. Yra riba, kiek laiko galima uždrausti kam nors sakyti tai, su kuo mes nesutinkame. Jei pradedame tapti nuomonių policija, tuomet priartėjame prie to, kuo nenorime būti“, – teigė „Yle“ cituojamas FIDE viceprezidentas Joranas Aulin-Janssonas.

S. Karjakinas buvo tapęs jauniausiu šachmatų didmeistriu.

Dėl sankcijų S. Karjakinas jau praleido „Kandidatų turnyrą“ ir negalėjo pretenduoti į pasaulio čempiono titulą.

2016 m. jis laimėjo „Kandidatų turnyrą“ ir kovoje su Magnusu Carlsenu susirėmė dėl pasaulio čempiono titulo. Klasikinių šachmatų partijos baigėsi lygiosiomis 6:6, bet M. Carlsenas įveikė rusą 3:1 greitųjų šachmatų partijose.

FIDE nėra uždraudusi Rusijos šachmatininkams dalyvauti varžybose, jie tą gali daryti, bet tik su neutraliu statusu.

Skaityti visą pranešimą