Pliaupęs lietus pridarė neregėtų nuostolių – Kaišiadorių ir Alytaus rajonuose keliai tiesiog nuplauti, žmonės liko atkirsti nuo darbų

Prieš 1 metus 103

Ištisą parą Lietuvą skalbęs lietus trečiadienio naktį liovėsi ir tik ryte pabudę gyventojai galėjo išvysti, kokių nuostolių pridarė motina gamta. Internetas jau mirga nuo vaizdų, kuriuose užfiksuoti apsemti kiemai, nulūžę medžiai bei netgi nuplauti keliai.

Štai Kaišiadorių miesto savivaldybė skelbia, kad po nakties net keletas kelių tapo nepravažiuojami.

„Dėl iškritusio neįprastai didelio kritulių kiekio ir liūties Kaišiadorių rajone šiuo metu yra keletas sugadintų ir neišvažiuojamų kelių: Mūro Strėvininkai–Jegelonys, Liutonys–Kietaviškės, Žiežmariai–Nemaitonys ties Pakertais, Burbiškių kaime Žiežmarių apylinkės seniūnijoje, Varkalėse kelyje Žiežmariai–Klėriškės. Taip pat laikinai apribojamas eismas Žiežmariuose Kertaus gatve“, – skelbia savivaldybė.

Jos atstovai vietos gyventojų prašo rinktis vykti kitais keliais.

Su nuplautų kelių problema susidūrė ir Alytaus rajono gyventojai. Socialiniame tinkle Edita B. pasidalijo nuotraukomis iš Panemuninkėlių, kuriose matoma važiuojamojoje dalyje atsivėrusi didžiulė duobė, o vietoj kelio teka upelis.

„Alytaus rajonas, Panemuninkėliai, sodų bendrija „Versmė“. Nuotrauka ir vaizdo įrašas darytas ryte 9 val. Kada tai įvyko, neaišku, naktį ar ankstų rytą, bet kaip į darbus, mokyklas ar dar kur nuvykti tai galvosūkis“, – rašė moteris.

Savo ruožtu Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Grinda“ skelbia, kad nors be sustojimo lijo beveik visą parą ir stiprus vėjas laužė medžius, žymesnių liūties padarinių sostinėje pavyko išvengti.

Pasak „Grindos“, keliose sostinės vietose lietaus vandens nutekėjimą sutrikdė vėjo nuplėštų lapų ir nuo nušienautų šlaitų sunešta žolė, todėl budintiems ekipažams operatyviai teko valyti lietaus nuotekų surinkimo groteles.

Tose miesto dalyse, kur įrengti lietaus nuotekų tinklai, didesnių užtvindymų neužfiksuota.

„Naujakurių rajonuose, kur savo laiku nebuvo sukurta lietaus nuotekų infrastruktūra, pasitaikė pavienių užtvindymų, lietaus vandeniui nuo aplinkinių sklypų sutekėjus į žemumas. Neatlaikę stipraus vėjo lūžo medžiai ar jų šakos. Gavome 12 iškvietimų – Vokės Sodų 1-ojoje, Filaretų, Dailidžių, Titnago, S. Moniuškos, Peteliškių, S. Batoro, Gailašių gatvėse, taip pat Molėtų plente. Medžiai supjaustyti, patraukti nuo važiuojamosios dalies ir paruošti išvežimu“, – rašoma „Grindos“ pranešime.

Skaityti visą pranešimą