Per metus dukart sumušus žmoną, radviliškiečiui susitaikymas nepavyko – paskirta bausmė

Prieš 1 metus 151

Nepraėjo metai po susitaikymo, kai radviliškietis Arnas Z. ir vėl smurtavo prieš žmoną – 2022 m. balandžio 17 d. popietę, būdamas girtas, sudavė kumščiu į veidą, spardė, tempė už plaukų, o moteris dėl jo smūgių pargriuvo ant grindų bei trenkėsi į virtuvinę spintelę. Nors ikiteisminis tyrimas dėl 2021 m. birželio mėnesį 35 metų vyro panaudoto smurto prieš dešimt metų jaunesnę sutuoktinę buvo nutrauktas, Arnui Z. padarius naują nusikalstamą veiką, toks sprendimas nustojo galioti ir teismas sprendė dėl atsakomybės už abi nusikalstamas veikas. Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėjas Augustinas Mitkus 2022 m. gegužės 23 d. priėmė teismo baudžiamąjį įsakymą.

Smurtavo praeitų metų birželį

Anksčiau jau buvo nustatyta, kad Arnas Z. padarė nežymų sveikatos sutrikdymą savo sugyventinei, dabar jau žmonai, Viktorijai (vardas yra pakeistas). Jis 2021 m. birželio 16 d. apie 23.10 val. Dariaus ir Girėno g. esančiuose namuose, būdamas girtas, su gyvenimo drauge susipyko, ją pastūmė, dėl ko moteris nugriuvo ant grindų, po to ranka suėmė už kaklo ir vėl stūmė. Dėl pargriuvimo bei pastūmimo moteris susižalojo. Jai buvo padaryti nubrozdinimai dešiniame petyje, nugaroje, blauzdose ir šlaunyje.

Vėl prilupo balandį

Apklausiamas ikiteisminio tyrimo metu dėl šių metų balandį įvykdyto nusikaltimo, Arnas Z. savo kaltę pripažino. 2022 m. balandžio 17 d. apie 15 val. jis buvo neblaivus savo namuose (vėliau nustatytas 2,51 promilės girtumas). Tarp jo ir šiek tiek išgėrusios žmonos kilo konfliktas dėl vaiko. Nukentėjusioji policijai papasakojo, kad Arnas Z., laikydamas rankose mažametį sūnų, jai kumščiu trenkė į veidą, dėl ko ji nugriuvo ant žemės. Po to jis moteriai du kartus spyrė, tempė už plaukų. Dalį smurtinių veiksmų matė nukentėjusiosios mama.

Skirtas laisvės apribojimas

Pripažinta, kad Arnas Z. padarė du nesunkius nusikaltimus. Jis visiškai pripažino kaltę ir neprieštaravo, kad byla būtų baigta teismo baudžiamuoju įsakymu, sutiko su prokuroro siūlomomis bausmės rūšimis ir jų dydžiais. Teismas tenkino prokuroro prašymą ir pripažino Arną Z. kaltu pagal baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 2 dalį dėl dviejų nusikalstamų veikų. Bausmės už du nusikaltimus buvo subendrintos, paskirta galutinė 10 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, įpareigojant nuteistąjį būti namuose nuo 22 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su gydymusi ar darbu, uždraudžiant lankytis restoranuose, baruose, kavinėse. Arnas Z. privalės dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose, jas įvykdyti per šešis mėnesius.

Teismo baudžiamasis įsakymas dar neįsiteisėjo. Nuteistasis turi teisę paduoti prašymą surengti žodinį bylos nagrinėjimą teisme ir iš naujo spręsti dėl bausmės.

Rita Grigalienė

Asociatyvi nuotrauka

Skaityti visą pranešimą