Patarimas garažų bendrijai: „Skęstančiųjų šiukšlėse gelbėjimas – jūsų reikalas“

Prieš 1 metus 86

Savaitraščio „Radviliškio kraštas“ skaitytojai atsiuntė nuotraukas, kuriose matyti šiukšlių kalnai (o gal jų saugyklos?) prie garažų bendrijos „Šviesa“ (adresas Gedimino g. 50E, Radviliškis). Minėta garažų bendrija jau kuris laikas mina biurokratų kabinetų slenksčius, prašydama padėti sutvarkyti šiukšles, tačiau jų prašymai – kaip žirniai  sieną. Kadangi yra žmonių, kurių akys bijo šitokių apokaliptinių vaizdų, buvo pasiteirauta, gal vis tik seniūnija gali kuo nors padėti.

Padėjo… patarimais

Radviliškio miesto seniūnas Ernestas Mončauskas prisipažino, kad problema prie garažų bendrijos jam yra žinoma ir šiukšlių klausimu ne kartą teko bendrauta su bendrijos atstovais. Paklaustas, ar bandė padėti, E. Mončauskas atsakė paprastai: „Padėti bandėme, informuodami apie visas tvarkas, kaip tokioje situacijoje jie (bendrijos atstovai) turi elgtis“. Pasak seniūno, bendrija turėtų pati pasirūpinti išrūšiuoti šiukšles ir kreiptis į utilizavimo įmonę.

Panašu, kad jeigu tai padaryti būtų paprasta, tos šiukšlės jau seniai būtų išrūšiuotos ir pristatytos į joms tinkamą vietą, na, bet seniūnas pasirinko laukimo, kol viskas savaime susitvarkys, taktiką. Sprendžiant iš seniūno atsakymo, jis ketino pritaikyti posakį „Skęstančiųjų gelbėjimas yra pačių skęstančiųjų reikalas“, žinomą iš Iljos Ilfo ir Jevgenijaus Petrovo satyrinio romano „Dvylika kėdžių“.

„Radviliškio krašto“ informacija

Skaityti visą pranešimą