Pasirodymą pasaulio čempionate užbaigusi Teterevkova: sunkiai užmigau, jau jaučiau nuovargį

Prieš 1 metus 86

Pirmą kartą pasaulio plaukimo čempionato finalą Budapešte patekusi ir per 0,7 sek. nuo medalio likusi Kotryna Teterevkova penktadienio rytą užbaigė savo pasirodymą pirmenybėse. 50 m. krūtine varžybose lietuvei nepavyko patekti į pusfinalį.

Distanciją K. Teterevkova įveikė per 31,40 sek. ir buvo per 0,58 sek. nuo savo geriausio karjeros ir sezono rezultato, kuris būtų leidęs kartu su Rūta Meilutyte plaukti pusfinalyje.

Po paskutinio savo pasirodymo Budapešte plaukikė sakė, kad ketvirtadienio vakarą po finalo sunkiai užmigo, o tai kažkiek pakišo koją ir šį rytą.

„Po finalo buvo labai mažai laiko atsigauti, miegojau gal keturias su puse valandos, buvo labai sunku užmigti. Ryte vėl reikėjo plaukti. Jautėsi ir emocinis, ir fizinis nuovargis – laukiu jau atostogų“, – sakė K. Teterevkova.

Nors nuo medalio 200 m nuotolyje vilnietę skyrė tik 0,7 sek., ji savo pasirodymu visame čempionate liko patenkinta.

„Aišku, visada visokios mintys kyla, pradedi šiek tiek save graužti. Bet labai džiaugiuosi, kad tiek pajudėjau į priekį, tai antras mano gyvenime pasaulio čempionatas. Tikrai nuostabu.

Norėjosi, aišku, ir 100 m krūtine patekti į finalą, bet kitos buvo stipresnės, o ir aš pati greičiausiai neišnaudojau 100 proc. savo galimybių. 50 m irgi buvau toli nuo geriausio rezultatu, bet tai lėmė nuovargis ir mažas miegas. Dabar lieka Europos čempionatas ir pasistengsiu ten susitvarkyti ir pasirodyti geriau nei čia“, – kalbėjo K. Teterevkova.

Jau rugpjūčio 11 dieną Romoje prasideda Europos plaukimo čempionatas, kuriame startuos ir K. Teterevkova. Ji bus pagrindinė favoritė laimėti 200 m krūtine rungtį, mat pasaulio čempionate aplenkė visas Europos žemyno atstoves.

„ Dabar planuojame būti kelias savaites Kaune, bus tame tarpe ir Europos studentų varžybos, kaip apšilimas prieš Europos čempionatą. Toliau keliausime į Romą, kur adaptuosime kelias savaites ten, atvirame baseine“, – apie planą prieš Europos čempionatą kalbėjo K. Teterevkova.

Skaityti visą pranešimą