Pas Putiną atvykęs Lukašenka žarstė patarimus dėl iš šalies bėgančių rusų

Prieš 1 metus 77

A. Lukašenka mano, jog dabar Rusijoje atsirado tokia pati takoskyra, kokia buvo Baltarusijoje 2020 m.

„Yra įvairių žmonių: ir ten, ir čia jų netrūksta. Mes juos matome. Ir galbūt ačiū Dievui, kad taip yra. Yra tam tikra takoskyra ir kriterijai (pas mus buvo 2020 m., Rusijoje yra dabar), kurie rodo, kas yra kas. Ir tai visiškai nieko blogo. Pas mus gąsdina mobilizacija, čia kažkas pabėgo į užsienį. Klausykite, Rusijos mobilizacijos išteklius – 25 mln. Gerai, tarkime, kad pabėgo 30 tūkst., na, tegul 50 tūkst. O jeigu jie būtų čia pasilikę, nejaugi būtų mūsų žmonės? Tegul bėga. Nežinau, koks yra jūsų požiūris, bet aš per daug nepergyvenau, kai 2020 m. keletas tūkstančių išvažiavo“, – A. Lukašenkos žodžius perduoda jo spaudos tarnyba.

Pasak jo, dabar kai kurie pabėgę žmonės neva jau prašosi atgal į Baltarusiją.

„Prašosi atgal. Dauguma prašo: priimkite atgal. Ir tie atvažiuos. Tik reikia nuspręsti, ką su jais daryti: arba tegul važiuoja čia, arba tegul maitinasi ten“, – pareiškė A. Lukašenka.

Mobilizacija Rusijoje, kuri žymi didelį pokytį po ankstesnių V. Putino pastangų karą vaizduoti ribotos apimties karine operacija, nepaveiksiančia daugumos rusų gyvenimo, pasirodė esanti itin nepopuliari.

Tūkstančiai mobilizavimui tinkamo amžiaus vyrų, bandydami išvengti šaukimo į kariuomenę, plūsta į oro uostus ir prie Rusijos sienos perėjų. Įvairiose šalies vietose kilo protestų, rusų žiniasklaida praneša apie karinių komisariatų padegimo atvejus.

Įtampa išaugo pirmadienį ryte, kai vienas jaunas vyras, atėjęs į karinį komisariatą Sibiro mieste Ust Ilimske iš arti šovė į karinį komisarą.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį sakė, kad Rusijos mobilizacija – pirmoji po Antrojo pasaulinio karo – yra silpnumo ženklas. „Jie pripažino, kad jų kariuomenė nebegali kovoti su Ukraina“, – sakė jis.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.

Skaityti visą pranešimą