Palankus teisėjų sprendimas Meilutytei atvėrė duris į pusfinalį pasaulio čempionate

Prieš 1 metus 79

Vengrijos sostinėje Budapešte pasaulio plaukimo čempionatas artėja prie pabaigos, o penktadienį prie starto linijos stojo dvi lietuvės – medalį jau iškovojusi Rūta Meilutytė ir Kotryna Teterevkova.

Tiesa, į 50 metrų krūtine plaukimo pusfinalį pateko tik R. Meilutytė.

Rytinės plaukimo sesijos metu pirmoji iš lietuvių pasirodė R. Meilutytė. Ji 50 metrų laisvu stiliumi atrankos plaukime sugaišo 26,25 sek. Galutinėje įskaitoje lietuvė liko 34-a ir į pusfinalį nepateko.

Tiesa, bronzos medalio savininkei ši rungtis nėra pagrindinė. Tai buvo tarsi apšilimas prieš kitą rungtį ir lietuvė plaukė taupydama jėgas. Jos geriausias rezultatas 50 metrų laisvu stiliumi yra 25,04 sek.

Praėjus pusvalandžiui jau abi lietuvės stojo prie 50 metrų krūtine distancijos starto linijos.

Pirmoji pasirodė K. Teterevkova, kuri ketvirtajame atrankos plaukime sugaišo 31,40 sek. ir užėmė 7-ą vietą.

Jau kitame atrankos plaukime buvo galima išvysti R. Meilutytę. Lietuvė distanciją įveikė per 31,02 sek. Savo atrankos plaukime ji taip pat užėmė 7 vietą.

Galutinėje įskaitoje Rūta liko 16-a ir pateko į pusfinalį. Tuo tarpu Kotryna užėmė 22-ą vietą ir jai čempionatas baigėsi.

Įdomu tai, kad R. Meilutytės patekimą į pusfinalį nulėmė italės Arrianos Gastiglioni diskvalifikacija. Ši distanciją įveikė per 30,38 sek., tačiau po vaizdo peržiūros teisėjai sportininkę diskvalifikavo, tad italė atlaisvino vietą lietuvei tarp 16 stipriausių plaukikių, kurios varžysis pusfinalyje.

Šios rungties pusfinalis vyks vakare nuo 19 val. Tiesiogiai bus galima stebėti LRT PLIUS eteryje ir portale LRT.lt.

Abi lietuvės šiame čempionate jau spėjo pasižymėti puikiais rezultatais. R. Meilutytė iškovojo bronzą 100 metrų krūtine rungtyje, o Kotryna užėmė 5-ą vietą dvigubai ilgesnėje distancijoje.

Skaityti visą pranešimą