Paaiškinta, kodėl sąmonę praradusiai Alvarez iškart nepadėjo gelbėtojai – griežtos taisyklės lemia, kada gelbėtojai gali įsikišti

Prieš 1 metus 91

Pasaulio plaukimo čempionato metu sąmonę baseine praradusi sinchroninio plaukimo atstovė Anita Alvarez, kurią iš baseino išgelbėjo jos trenerė, daugiau varžybose nestartavo, o oficialūs atstovai paaiškino, kodėl jai į pagalbą nesuskubo gelbėtojai.

Sinchroninio plaukimo laisvosios programos finale amerikietė A. Alvarez prarado sąmone ir paniro po vandeniu.

Aplinkiniai iškart nesuprato, kas nutiko sportininkei, tačiau jau po kelių sekundžių jos gelbėti į baseiną trenerė A. Fuentes.

„Turėjau pati šokti į baseiną, nes gelbėtojai to nedarė“, – savo didvyrišką poelgį po įvykio AFP pakomentavo trenerė.

Didžiulį išgąsti visoje arenoje sukėlusi gelbėjimo drama baigėsi sėkmingai – JAV komanda po kelių minučių pranešė, kad A. Alvarez atgavo sąmonę ir jaučiasi gerai.

Vengrijos medicinos tarnybos vadovas Bela Merkely žiniasklaidai, kaip jį cituoja swimswam.com, sakė, kad darbuotojai laikėsi itin griežtų FINA taisyklių, kurios ir nustato, kada gelbėtojai gali įsikišti.

„Pagal taisykles FINA deleguoti teisėjų kolegijos nariai gali įšokti į baseiną ir tokiu būdu pranešti, kad varžybų programa gali būti nutraukta dėl bet kokio incidento. Trečiadienio finalo metu tokio signalo iš teisėjų nebuvo gauta ir nesvarbu, ar treneris jiems signalizuoja, jie neturi teisės įsikišti. Po to, kai trenerė savo rizika įšoko į baseiną, vietos gelbėtojai, pajutę pavojų nusprendė nedelsdami įsikišti, todėl amerikietė sportininkė galiausiai iš baseino išlipo su jų pagalba“, – teigė swimswam.com cituojamas B. Merkely.

FINA sprendimu atletė daugiau pasaulio čempionato varžybose nepasirodė.

Skaityti visą pranešimą